Ar mėgstate porus? Šis artimas svogūnų ir česnakų giminaitis, pasižymi švelnesniu skoniu ir kvapu. Daliai žmonių – tai didelis privalumas. Porai žadina apetitą, gerina skrandžio ir žarnyno veiklą, mažino cholesterolio širdį, reguliuoja kraujo spaudimą ir gerina širdies darbą. Štai 3 receptai, kurių pagrindą sudaro ši pikantiška daržovė.

 

Vegetariška porų sriuba

 

porai

  • Poras
  • 3 salierų stiebai
  • 50 g imbiero
  • 5 morkos
  • 250 ml kokosų pieno
  • 500 ml vandens
  • Pusė citrinos
  • Šaukštelis kario
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Aliejaus pagal skonį
 

Gaminimas

 

Supjaustyti porą ir salierų stiebus. Nuskusti morkas ir supjaustyti. Pjaustytas daržoves sudėti į keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir vandens. Troškinti daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Daržoves sudėti į puodą, užpilti 0,5 l vandens, kokosų pienu ir palikti, kad užvirtų. Kol sriuba verda, sutarkuoti imbierą ir išspausti pusę citrinos. Kai sriuba užvirs, sudėti imbierą, supilti citrinos sultis, paskaninti kariu ir druska. Toliau virti ant mažos ugnies 2 – 5 minutes.

 

4 porcijos

100 g apie 86 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Spagečiai su porais, žirniais ir bazilikų padažu

 
  • 175 g spagečių
  • 2 porai
  • 140 g šaldytų žirnelių
  • Šaukštas bazilikų padažo
  • Parmezano pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Spagečius išvirti taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės. Likus 2 minutėms suberti šaldytus žirnelius. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti supjaustytus porus ir kepti, kol suminkštės (apie 5 min). Sumaišyti su bazilikų padažu ir 3 šaukštais vandens, kuriame virė makaronai, ir dar pora minučių pavirti. Paskaninti druska ir pipirais. Nupilti vandenį nuo makaronų ir žirnelių ir sudėti prie porų į keptuvę. Padalyti į 2 dalis ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.

 

2 porcijos

100 g apie 149 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Šiltos salotos su porais ir kiaušiniais

 
  • 4 porai
  • 2 kiaušiniai
  • 40 g sviesto
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • Pusė citrinos
  • Laiškinių svogūnų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Kietai išvirti kiaušinius. Porus supjaustyti ir virti 10 minučių garuose. Kiaušinius nulupti ir smulkiai supjaustyti kartu su laiškiniais svogūnais. Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su citrinos sultimis. Įdėti grietinėlės, druskos, pipirų ir truputį paplakti. Į salotų dubenį dėti sluoksnį porų, užpilti grietinėlės padažu, sudėti kiaušinius su laiškiniais svogūnais. Patiekti šiltas salotas.

 

2 porcijos

100 g apie 135 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

Spausdinti