Sveikos mitybos šalininkai aiškina, kad riebia mėsa reikėtų nepiktnaudžiauti. Tačiau yra žmonių, kurie galėtų tam paprieštarauti! Tokia buvo iki 116 metų gyvenusi amerikietė, vadinta seniausia planetos moterimi – Susannah Mushatt Jones, kuri nė dienos neįsivaizdavo be šoninės. Galbūt viskas yra daug paprasčiau: ne konkretus maistas padeda mums gyventi ilgiau, bet pozityvus požiūris į gyvenimą ir saikas visose srityse!

 

sonine

Sumuštinis su avokadu ir šonine

 

  • 2 avokadai
  • Agurkas
  • 150 g rūkytos šoninė
  • Morka
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 4 riekės sumuštinių duonos
  • Bet kokių daigų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Morkas nuskusti, sutarkuoti ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi, actu, šiek tiek pasūdyti ir išmaišyti. Nulupti avokadą, išimti kauliuką ir sutrinti minkštimą šakute. Įdėti susmulkinto česnako, paskaninti druska ir pipirais. Supjaustyti agurką ir šoninę. Duonos riekeles aptepti avokadu su česnakais, uždėti agurkų griežinėlių, tada šoninės. Lengvai nuspausti skystį nuo morkų ir uždėti ant sumuštinio viršaus. Ant viršaus uždėti daigų.

 

4 porcijų

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šiltos salotos su šonine ir šparaginėmis pupelėmis

 

  • 250 g šoninės
  • 200 g šparaginių pupelių
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • Paprika
  • Svogūnas
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį
  • Šaukštelis kečupo

 

Gaminimas

 

Šoninę, papriką, svogūnus supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti šoninę apie 2 minutes. Po to pakepinti papriką, tada sudėti šparagines pupeles ir pakepinti, kol suminkštės. Pakepintas daržoves sudėti į dubenį, įdėti šoninės, svogūno ir per pusę perjautus vyšninių pomidorų. Paskaninti druska ir pipirais, kečupu, sumaišyti ir patiekti.

 

2 porcijų

100 g apie 214 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Blyneliai su šonine ir kukurūzais

 

  • 250 ml kefyro
  • 2 kiaušiniai
  • 6 šaukštai miltų
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • Šaukštelis cukraus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g šoninės
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 50 g kietojo sūrio
  • Svogūnas
  • Augalinio aliejaus pagal skonį

 

Gaminimas

 

Suplakti kiaušinius su druska ir pipirais, cukrumi ir soda. Įpilti kefyro ir gerai išmaišyti. Tada maišant pamažu supilti miltus ir išmaišyti tešlą. Tarkuotą sūrį įmaišyti į tešlą. Įdėti pjaustytos šoninės, svogūnų, konservuotų kukurūzų be skysčio ir vėl gerai išmaišyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, dėti tešlą šaukštu į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių kaip blynelius, kol gražiai apskrus.

 

4 porcijų

100 g apie 200 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

Spausdinti