Kepimo maišeliai arba rankovės yra patogesnis ir greitesnis būdas gaminti maistą orkaitėje. Kai kas sako, kad ir skanesnis, nes taip kepta mėsa yra sultingesnė ir aromatingesnė. Šį kepimo būdą išbandę žmonės greitai pamėgsta. Ir nenuostabu, nes taip gali paruošti skanių patiekalų šeimos šventėms ir kasdienai.

 

receptai

Naudoti orkaitės rankovę ar maišelį labai paprasta! Tiesiog padėti jį ant kepimo indo ir pripildyti mėgstamos rūšies mėsa ir (arba) daržovėmis. Užrišti maišelį ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Maišelis sulaiko drėgmę ir natūralias sultis, todėl galima būti tikriems, kad maistas nebus per sausas, bet sultingas ir švelnus.

 

Dar vienas kepimo maišeliuose ar rankovėse privalumas – reikės šveisti mažiau indų. Toks gaminimo būdas yra palyginus švarus, todėl nereikės gaišti daug brangaus laiko, kurį galėtumėte skirti šeimai, plaunant indus ir tvarkant virtuvę.

 

Viščiukas su citrinų sultimis ir čiobreliais kepta rankovėje

 
  • Viščiukas
  • Šaukštas miltų
  • Citrina
  • 6 laiškiniai svogūnai
  • 8 skiltelės česnako
  • 10 šakelių čiobrelių
  • 30 g sviesto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Suberti miltus į kepimo maišelį ar rankovę ir pakratyti, kad padengtų visą plotą. Įdėti 2 griežinėlius citrinos, 3 laiškinius svogūnus, 2 šakeles čiobrelių, 2 skilteles česnako į viščiuko ertmę. Kojas surišti virtuviniu siūlu. Likusius citrinos griežinėlius, svogūnų laiškus, čiobrelius ir česnakus sudėti į kepimo maišelį arba rankovę. Tirpintu sviestu aptepti viščiuko odelę ir ištrinti druska bei pipirais. Kišti viščiuką į maišelį arba rankovę ir užrišti. Maišelį su viščiuku įstatyti į kepimo indą ir kepti orkaitėje 1 valandą 20 minučių arba kol taps gražios, auksinės spalvos. Išimti iš maišelio ar rankovės ir patiekti ant stalo.

 

4 porcijų

100 g apie 246 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 val. 40 min

 

Kiaulienos šašlykai kepti rankovėje

 
  • 1 kg kiaulienos
  • 5 svogūnai
  • 3 – 4 šaukštai acto
  • Citrinos sulčių pagal skonį
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šašlykų prieskonių pagal skonį
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. Kiaulieną supjaustyti 3 – 5 cm dydžio gabalėliais. Paskaninti druska ir pipirais ir pamušti mėsą. Tada sumaišyti su šašlykų prieskoniais ir vienu smulkintu svogūnu. Palikti marinuotis mėsą 2 valandas šaldytuve. Likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, užpilti verdančiu vandeniu, actu, cukrumi ir druska. Galima įpilti šiek tiek citrinų sulčių ir palikti, kad svogūnai pasimarinuotų. Į kepimo maišelį ar rankovę sudėti marinuotus svogūnus, mėsos gabalėlius su svogūnais ir užrišti. Rankovėje arba maiše aštriu peiliu pradurti keletą skylių. Kepti orkaitėje 1 – 1,5 valandos, kol mėsa bus visiškai iškepusi ir šiek tiek apskrudusi.

 

4 – 6 porcijų

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: apie 4 val.

 

Vegetariškas daržovių troškinys keptas rankovėje

 
  • 350 g mažų morkyčių
  • Svogūnas
  • 7 salierų stiebai
  • Savojinis kopūstas
  • Pastarnokas
  • 6 bulvės
  • 25 g petražolių
  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Morkytes nuvalyti, svogūną nulupti ir supjaustyti, salierus, kopūstą, pastarnoką, bulves, petražoles taip pat supjaustyti. Sudėti paruoštas daržoves į kepimo maišelį ar rankovę. Įdėti į kepimo indą. Kepti orkaitėje 45 minutės, kol daržovės suminkštės.

 

4 porcijų

100 g apie 157 kcal

Paruošimo laikas: apie 55 min

Spausdinti