„Wok“ keptuvė išrasta senovės Kinijoje. Šis išradimas ilgus metus žavi gyventojus visame pasaulyje. Originali keptuvė yra pusrutulio formos, su aukštomis sienelėmis ir mažo skersmens dugnu. Šioje keptuvėje galima paruošti skanių valgių per keletą minučių.

 

Grikių miltų makaronai su jautiena ir daržovėmis „Wok“ keptuvėje

 

wok

  • 250 g japoniškų grikių miltų makaronų (soba)
  • 300 g maltos jautienos
  • Morka
  • Svogūnas
  • 2 – 3 skiltelės česnako
  • 200 g šparaginių pupelių
  • 2 žalios paprikos
  • Aitrioji paprika
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Jautieną supjaustyti, ištrinti prieskoniais ir palikti marinuotis valandą. Česnaką susmulkinti, svogūną supjaustyti pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis. Morkas supjaustyti šiaudeliais. Makaronus išvirti kaip nurodyta pakuotės instrukcijose. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus. Pakepinti česnaką pora minučių, tada išimti česnakus ir sudėti jautieną ir maišant kepti, kol suminkštės. Mėsą sudėti į lėkštę. Įpilti dar šiek tiek aliejaus ir pakepinti svogūną, aitriąją papriką ir morkas. Sudėti paprikas ir supjaustytas šparagines pupeles. Paskaninti druska ir pipirais. Troškinti nuolatos maišant. Tada sudėti mėsą, makaronus ir išmaišyti.

 

 

4 žmonėms

100 g apie 260 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

 

Vištienos sriuba „Wok“ keptuvėje

 

  • 200 g vištienos filė
  • 150 g japoniškų grikių miltų makaronų (soba)
  • 1 l vištienos sultinio
  • 10 valgomųjų dantenių
  • Morka
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • 5 – 6 žemės riešutų
  • Šaukštas sezamų aliejaus
  • Šaukštas sojų padažo
  • Maltų aitriųjų paprikų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Makaronus sudėti į verdantį vandenį ir pavirti minutę. Žemės riešutus ir aitriąją papriką sumalti. Įdėti prieskonių. Česnaką išspausti. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Vištienos filė, grybus, morkas nuvalyti ir supjaustyti juostelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti grybus, po to sudėti vištieną ir kepti, kol mėsa pabaltuos. Tada sudėti riešutus, papriką, česnaką, svogūną ir morką. Supilti sojų padažą ir sultinį. Kai užvirs, įpilti šiek tiek vandens. Sudėti makaronus ir virti, kol suminkštės.

 

4 žmonėms

100 g apie 157 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

 

Ryžiai su daržovėmis „Wok“ keptuvėje

 

  • 700 g ryžių
  • 2 citrinžolių stiebeliai
  • 3 valgomieji svogūnėliai
  • 500 g šparaginių pupelių
  • 500 g vyšninių pomidorų
  • 2 morkos
  • 100 ml kokosų pieno
  • 3 šaukštai sojų padažo
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Ryžius išvirti. Citrinžoles susmulkinti. Morkas nulupti ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti smulkintas cirinžoles ir svogūnėlius. Maišant kepti 2 minutes. Sudėti pjaustytas pupeles, morkas ir per pusę perpjautus pomidorus, įpilti 100 ml vandens ir troškinti dar 3 minutes. Uždengti dangčiu ir, dažnai pamaišant, troškinti 3 – 4 minutes. Supilti kokosų pieną, sojų padažą, 50 ml vandens ir, kai užvirs, paskaninti druska bei pipirais. Sudėti ryžius, išmaišyti ir pakepti dar 3 minutes.

 

4 žmonėms

100 g apie 210 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti