Ką gaminate, kai lauke karšta? Tikriausiai vienas populiariausių sprendimų tokiomis dienomis – pačios įvairiausios salotos. Tad jei nusibodo salotos, kurias gaminate paprastai, laikas išbandyti šį tą naujo. Pavyzdžiui, salotas iš arbūzų, pomidorų ir fetos sūrio. Arba galima atsivėsinti šaltomis sriubomis. Jos receptas taip pat pateikiamas toliau tekste. Galima pirštus apsilaižyti!

 

maistas

Salotos iš arbūzų, pomidorų ir fetos

 

  • 300 g arbūzo be žievės
  • 2 pomidorai
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • Raudonasis svogūnas
  • 100 g fetos
  • 4 šaukštai alyvuogių sulčių
  • Šaukštas apelsinų sulčių
  • Gražgarsčių ir mėtų lapelių pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Iš arbūzo minkštimo pašalinti sėklas ir jį supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais, vyšninius pomidorus – per pusę. Alyvuogių aliejų sumaišyti su apelsinų sultimis, druska ir pipirais. Į salotų dubenį sudėti arbūzus ir pomidorus, fetos sūrio kubelius ir raudonojo svogūno plonus žiedus. Sumaišyti salotas su gražgarstėmis ir mėtų lapeliais bei alyvuogių aliejų ir apelsinų sulčių padažu. Galima valgyti su skrudintos duonos riekelėmis.

 

4 porcijų

100 ml apie 183 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šalta sriuba iš įvairių vaisių

 

  • 3 kiviai
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 450 g braškių arba žemuogių
  • 2 bananai
  • 3 kriaušės
  • 200 g konservuotų ananasų
  • 1,75 l vandens
  • 50 g cukraus
  • 2 šaukštai krakmolo

 

Gaminimas

 

Užvirti vandenį, įdėti cukraus ir supilti krakmolą, skiestą vandeniu. Maišyti, kol skystis pradės virti. Nukelti puodą nuo ugnies ir palikti, kad atvėstų. Įpilti obuolių ir citrinų sulčių. Nuplauti vaisius, nulupti ir supjaustyti. Sudėti vaisius į išvirtą kisielių. Atvėsinti sriubą šaldytuve 1 valandą.

 

4 – 5 porcijų

100 ml apie 88 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti