Ar jūsų mėgstamiausios uogos yra vyšnios? Jei taip, tai gali būti, kad jūsų gyvenimas ne visada būna saldus. Gyvenime yra daug pakilimų ir nuosmukių, ypač profesinėje srityje. Jūsų vaizduotė laki ir esate kūrybingas. Esate nuoširdus ir lojalus partneris, nors išreikšti savo jausmus nėra lengva. Namai yra jūsų tvirtovė ir nieko nėra geriau nei būti tarp artimų žmonių ir su mylimuoju. O jeigu rimtai – vyšnios yra labai naudingos sveikatai. Juose gausu vitamino C ir antioksidantų, kurie padeda pasijusti geriau, sergant podagra, artritu, kai kamuoja nugaros skausmai. Sakoma, kad stiklinė vyšnių sulčių prieš miegą padeda įveikti nemigą. Vyšnios papildo organizmo mineralų atsargas, gali net padėti išvengti vėžio ir Alzheimerio.

 

vysnios

Keksiukai su baltymų kremu ir vyšniomis

 
  • 12 rūgščių vyšnių
  • Šokolado ir riešutų pagal skonį
  • 50 g sviesto arba margarino
  • 60 g pieno
  • 120 g miltų
  • Kiaušinis
  • 50 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Baltymų kremui:

  • Kiaušinio baltymai
  • 70 g cukraus
  • 20 ml vandens
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 190°. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius. Įdėti kepimo miltelių, druskos ir vanilės. Sumaišyti su miltais ir pienu. Suberti sulaužytą šokoladą ir smulkintus riešutus ir atsargiai išmaišyti. Palikti pastovėti 10 minučių ir supilti į kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles. Kepti orkaitėje 10 – 20 minučių, kol taps gražios, ausinės spalvos. Paruošti kremą: atskirti kiaušinių baltymus ir palaikyti juos 30 minučių šaldytuve. Cukrų ištirpinti vandenyje ir išvirti sirupą. Išplakti baltymus, palaipsniui supilti sirupą ir plakti iki standžių putų. Aptepti baltymų kremu keksiukus ir viršų papuošti vyšniomis.

 

12 porcijų

100 g apie 320 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

 

Naminis vyšnių limonadas

 
  • 1 kg vyšnių
  • 2 tikrosios arba žaliosios citrinos
  • 2 šakelės mėtų
  • 7 šaukštai cukraus
  • 2 l gazuoto vandens
  • Ledo pagal skonį
 

Gaminimas

 

Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus. Į vandenį įdėti cukraus, vyšnių ir pavirti 2 minutes. Citriną supjaustyti griežinėliais, nuskabyti mėtų lapelius. Nukelti vyšnių sirupą nuo ugnies ir sudėti citriną ir mėtas. Kai atvės, užpilti gazuotu vandeniu. Patiekti su ledu.

 

12 porcijų

100 ml apie 42 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Vyšninė želė

 
  • 300 g vyšnių
  • 150 g cukraus
  • 20 g želatinos
  • 600 ml vandens
 

Gaminimas

 

Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus. Želatiną išmirkyti vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. Tada sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirinti. Sudėti paruoštas vyšnias ir kaitinti sirupą ant mažos ugnies 10 minučių. Nukelti nuo ugnies, sudėti išbrinkusią želatiną, gerai išmaišyti ir palitki atvėsti. Supilti želė į formeles ir palikti 4 valandas stingti šaldytuve.

   

4 porcijų

100 ml apie 60 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

Spausdinti