Nektarinai panašūs į persikus, tik neturi pūkelių ant žievelės. Šiuos saldžius ir sultingus vaisius į mitybą verta įtraukti ne tik dėl skonio, bet ir didelės maistinės vertės. Juose yra fenolių, dietinių skaidulų, A, B grupės, C, E, K vitaminų. Taip pat yra kalio, fosforo, magnio, kalcio, neturi cholesterolio. 100 g vaisiaus yra tik 44 kalorijos. Nektarinus galima valgyti vienus, tačiau taip pat galima jais gardinti kitus patiekalus.

 

nektarinai

Vaisių salotos

 

  • 2 – 3 nektarinai
  • Obuolys
  • Bananas
  • Pusė citrinos
  • Natūralaus jogurto pagal skonį
  • Medaus pagal skonį

 

Gaminimas

 

Vaisius nuplauti. Išimti nektarinų kauliukus ir supjaustyti. Pašalinti obuolio sėklas ir supjaustyti. Bananą nulupti ir supjaustyti. Citriną nulupti ir supjaustyti. Jogurtą sumaišyti su medumi ir sumaišyti su vaisiais.

 

2 porcijų

100 g apie 111 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

 

Trupininis nektarinų pyragas

 

  • 2 nektarinai
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 70 g javainių
  • 15 g miltų
  • 20 g cukranendrių cukraus
  • 15 g kakavos miltelių
  • Šaukštas sviesto

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Gerai prinokusius nektarinus nulupti, išimti kauliukus ir gana stambiai supjaustyti. Sumaišyti nektarinus su cukrumi ir krakmolu. Atskirai sumaišyti javainius, miltus, cukranendrių cukrų ir šiltą sviestą. Išminkyti, kad gautųsi stambūs trupiniai. Supilti kakavą ir vėl išmaišyti. Sudėti nektarinus su sultimi į kepimo formą. Ant viršaus paskirstyti trupininę tešlą. Kepti apie 25 minutes orkaitėje, kol vaisiai apačioje pradės burbuliuoti. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių. Paskui supjaustyti ir patiekti su šokoladiniais ledais.

 

8 porcijų

100 g apie 115 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

 

Vištiena su nektarinais

 

  • 5 – 6 nektarinų
  • 1 kg vištienos krūtinėlės
  • 25 g sviesto
  • 240 ml vištienos sultinio
  • 75 g anakardžių riešutų
  • 0,5 šaukštelio maltų čiobrelių
  • 0,5 šaukštelio maltų rozmarinų
  • Šaukštelis kario
  • Šaukštas kukurūzų krakmolo
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Keptuvėje išlydyti sviestą ir apkepinti supjaustytą vištienos filė. Supilti sultinį, sudėti žoleles ir virti ant mažos ugnies, kol išvirs. Įdėti kario į vandenyje ištirpintą krakmolo ir pakaitinti, kol sutirštės. Sudėti supjaustytus nektarinus ir vištieną ir pašildyti. Paskaninti druska ir pipirais ir citrinos sultimis. Papuošti riešutais.

 

6 porcijų

100 g apie 321 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti