Bulvė atrodo tokia įprasta ir kasdieniška, bet jos istorija verta ne vieno puslapio istorijos vadovėliuose! Inkai Pietų Amerikoje šias šaknines daržoves pradėjo auginti jau 200 m. pr. Kr. Bulvės dažnai nuvertinamos, nes yra labai kaloringos, tačiau daugelis pamiršta, kad tinkamai paruoštos jos gali būti labai sveikas, natūralus produktas. Siūlome pabandyti pasigaminti 3 patiekalus iš šviežio bulvių derliaus.

 

Špinatais ir krevetėmis įdarytos bulvės

 

įdarytos bulvės

  • 2 didelės bulvės
  • 100 g šaldytų krevečių
  • 50 g špinatų
  • 50 g grietinės
  • 50 g jogurto be priedų
  • 30 g garstyčių
  • 50 g sviesto
  • Aitrioji paprika
  • Skiltelė česnako
  • Krapų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Svogūnų laiškų puošti
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Gerai nuplautas bulves perpjauti išilgai, su šaukštu šiek tiek išskobti vidų. Keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir pakepinti česnaką. Sudėti špinatus ir troškinti, kol šiek tiek apvys. Smulkiai supjaustyti aitrią papriką, svogūnus ir krapus. Bulvių minkštimą, krevetes, špinatus sumaišyti su pipirais. Jogurtą sumaišyti su kefyru ir sudėti prie bulvių. Įdėti garstyčių, druskos ir išmaišyti. Įdaryti bulves. Kepti folijoje apie 10 minučių. Papuošti smulkintais svogūnais.

 

2 žmonėms

100 g apie 145 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Teksasietiškos bulvių salotos

 
  • 1 kg raudonųjų arba šviežių bulvių
  • Raudonasis svogūnas
  • 50 g šviežių kalendrų
  • Šaukštas kalendrų sėklų
  • Kuminų sėklų pagal skonį
  • 5 – 6 raudonėlių lapeliai
  • 2 Serano pipirai
  • 3 rūkyto kiaulienos kumpio griežinėliai
  • 25 ml alyvuogių aliejus
  • Šaukštas raudonojo vyno acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, apie 20 minučių. Kai šiek tiek atvės bulves supjaustyti ketvirčiais. Svogūną supjaustyti ir pakepinti, kol susikaramelizuos. Keptuvėje minutę pakepinti kalendrų ir kuminų sėklas, kol pasklis kvapai. Sudėti raudonėlių lapelius ir kepinti dar 20 sekundžių. Žiūrėti, kad nesudegtų. Prieskonius nukelti nuo ugnies ir suberti į indą. Įpilti aliejaus, acto, paskaninti druska ir pipirais ir viską gerai sumaišyti. Sudėti bulves, svogūnus, smulkintus Serano pipirus, kumpį, smulkintas kalendras ir viską sumaišyti.

 

8 žmonėms

100 g apie 270 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Bulvių pica

   
  • 8 bulvės
  • 50 g sūrio
  • Kiaušinis
  • 100 g dešros
  • 2 pomidorai
  • 100 g pievagrybių
  • Žalumynų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kitų prieskonių pagal skonį
  • Augalinio aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Bulves stambiai sutarkuoti, įdėti druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, įmušti kiaušinį. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir sudėti bulvių masę. Supjaustyti dešrą, grybus ir pomidorus. Galite išbandyti ir savo produktų derinius. Kai viena bulvinio picos pado pusė apkeps, apversti. Sudėti dešrą, grybus, pomidorus, tarkuotą sūrį. Uždengti ir kepti apie 10 minučių. Po to pabarstyti smulkintais žalumynais. Picą supjaustyti gabalėliais.

 

3 žmonėms

100 g apie 105 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti