Jeigu savaitgalį užkluptų netikėti svečiai, ar sugalvotumėte, kuo juos pavaišinti? Ar sugebėtumėte sukurti kažką skanaus iš to, kas yra šaldytuve ir virtuvinėse spintelės? Tikriausiai dažniausiai tokiomis progomis gaminami skanūs sumuštinukai, salotos arba greitai paruošiami pyragai iš šaldytos tešlos. Štai dar 3 idėjos, nes jų juk niekada nebūna per daug!

 

"užkandžiai"

Įdaryti vyšniniai pomidorai su česnakiniais skrebučiais

 
  • Prancūziškas batonas
  • 20 vyšninių pomidorų
  • 125 g grietinėlės sūrio
  • 50 g krapų
  • 50 g graikinių riešutų
  • 2 skiltelės česnako
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Prancūzišką batoną supjaustyti kubeliais, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir paskrudinti orkaitėje, kol gražiai parus. Tada juos ištrinti česnakais. Tepamą sūrį sumaišyti su smulkintais krapais, kapotais graikiniais riešutais. Paskaninti druska ir pipirais. Įdėti smulkinto česnako. Išskobti pomidorų vidų. Į vidų prikimšti sūrio masės, įdėti po česnakinį skrebutį. Papuošti krapais.

 

5 – 6 žmonėms

100 g apie 113 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Traškūs vištienos piršteliai

 
  • 500 g vištienos filė
  • Šaukštas džiūvėsėlių
  • 0,5 šaukšto kefyro
  • 3 šaukštai sezamo sėklų
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
  • Aliejaus kepti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Vištienos filė supjaustyti 2 – 3 cm storio juostelėmis. Džiūvėsėlius, sezamo sėklas sumaišyti su malta paprika, druska ir pipirais. Česnaką išspausti ir sumaišyti su kefyru. Kiekvieną vištienos juostelę pamirkyti kefyro masėje. Po to apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekti karštus su mėgstamu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

 

4 žmonėms

100 g apie 177 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šokoladiniai keksai puodeliuose

 
  • 20 g juodojo šokolado
  • Šaukštas kakavos miltelių
  • 120 ml karštos kavos
  • Šaukštas pieno
  • Kiaušinis
  • 60 g miltų
  • 0,75 šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 šaukštai cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus be kvapo
 

Gaminimas

 

Miltus, kakavą, kepimo miltelius sumaišyti su druska ir cukrumi. Atskirai sumaišyti karštą kavą su pienu, aliejumi ir kiaušiniu, kad gautųsi vientisa masė. Skystąjį mišinį supilti į sausąjį ir išplakti tešlą. Sudėti susmulkintą juodąją šokoladą. Tešlą sudėti į du karščiui atsparius stiklinius indelius. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10 – 15 minučių. Salima patiekti su ledais, vaisiais arba uogomis. Ypač tinka su vyšniomis, braškėmis, avietėmis arba figomis.

 

2 žmonėms

100 g apie 239 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

Spausdinti