Egzotiškas desertas – tikra palaima saldumynų mėgėjams! Gali būti, kad paragavę japoniškų ledų „Moči“, kitokių nebenorėsite. Šį nepaprastą desertą galima ruošti su skirtingu įdaru (pačiomis įvairiausiomis uogomis ir vaisiais). Pavyzdžiui, į vidų galima įdėti net nedidelį gabalėlį vanilinių ledų.

 

  • 250 g lipnių ryžių miltų
  • 250 g cukraus
  • 100 g juodojo šokolado
  • 75 g grietinėlės
  • 2 lašai acto
  • 12 lašų maisto dažų
  • Vaisių, uogų pagal skonį

Gaminimas

 

Ryžių miltus sumaišyti su cukrumi, įpilti stiklinę vandens. Tada įpilti acto. Masę padalinti į tiek dalių, kiek skirtingų spalvų. Uždengti folija ir pašildyti 4 minutes mikrobangų krosnelėje. Kai atvės, susukti į ritinėlį ir supjaustyti. Grietinėlę pakaitinti, sudėti sulaužytą šokoladą. Maišyti iki vientisos masės. Atvėsinti.

 

Iš tešlos padaryti blynelius. Į vidų įdėti šaukštą šokolado ir grietinėlės mišinio bei gabalėlį vaisiaus ar uogų. Suvynioti. Pašildyti mikrobangų krosnelėje apie 4 minutes. Atšaldyti ir patiekti.

 

100 g apie 289 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

6 porcijos

Spausdinti