Ne visi gurmaniški patiekalai yra sudėtingi ir įmantrūs. Šie pyragėliai – puikus vasaros užkandis, kuriam pasigaminti prireiks tik 20 minučių. Idėja savaitgaliui: itališki, burnoje tirpstantys pyragėliai su žalumynais labiausiai tiktų per vasaros iškylą ant žolės.

 

su smidrais

  • Sluoksniuotos tešlos lakštas
  • 150 g smidrų ūglių
  • 150 g laiškinių svogūnų
  • 100 ml grietinės
  • 100 g maskarponės
  • 50 g parmezano
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo dėti lakštą atšildytos tešlos. Tešlos kraštus užlenkti, o vidurį subadyti šakute. Tešlą kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 12 minučių. Laiškinius svogūnus ir smidrų ūglius supjaustyti, kad būtų maždaug vienodo ilgio. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir minutę pakepinti svogūnus su smidrais. Sumaišyti grietinę, maskarponės ir tarkuotą parmezano sūrius su trupučiu druskos bei pipirų. Kai tešla iškils ir paruduos, ištraukti iš orkaitės ir šaukšteliu šiek tiek suslėgti tešlos vidurį. Ant sluoksniuotos tešlos tolygiai paskirstyti sūrių masę, o ant jų – daržoves. Galiausiai apšlakstyti aliejumi ir supjaustyti.

 

100 g apie 289 kcal

Paruošimo laikas: 20 min

6 porcijos

Spausdinti