Kartais rytą reikia taip skubėti, kad nespėjama pavalgyti pusryčių, tiek daug darbų dieną, kad suvalgoma tai, kas po ranka, o vakare jaučiamasi taip pavargus, kad tikrai nesinori valandų valandas stovėti prie viryklės. Tokiomis dienomis geriausia išeiti – patiekalai, kuriuos galima pagaminti per 10 minučių. Štai 3 receptai, kurie padės įvykdyti šį iššūkį!

 

Sumuštinis su avinžirniais, avokadu ir spanguolėmis

 

sumuštiniai

  • 425 g konservuotų avinžirnių
  • Didelis, prinokęs avokadas
  • 2 šaukšteliai citrinų sulčių
  • 60 g džiovintų spanguolių
  • 200 g gražgarsčių
  • 6 riekės duonos
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų

 

Gaminimas

 

Avinžirnius nuplauti, nusausinti ir sutrinti su šakute. Sudėti avokado minkštimą ir toliau trinti su šakute, tačiau ne per daug – turi likti gabalėlių. Supilti citrinų sultis, sudėti džiovintas spanguoles. Paskaninti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti. Paskrudinti duonos riekeles ir aptepti šia mase. Uždėti gražgarsčių ir uždengti antra duonos riekele.

 

6 žmonėms

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Salotos su obuoliais, granatais ir migdolais

 

  • 450 g įvairių salotų
  • 140 g migdolų
  • 2 obuoliai
  • 75 g fetos
  • 100 g granatų sėklų

Padažui:

  • 80 ml majonezo
  • 60 ml pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • 4 šaukšteliai obuolių sidro acto
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai aguonų sėklų

 

Gaminimas

 

Plėšytas salotas sumaišyti su kapotais migdolų riešutais, skiltelėmis supjaustytais obuoliais, fetos trupiniais ir granatų sėklomis. Majonezą sumaišyti su pienu, cukrumi, actu, citrinų sultimis ir aguonų sėklomis. Padažu aplieti salotas ir gerai išmaišyti.

 

6 žmonėms

100 g apie 178 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Japoniški grikių miltų makaronai su žaliaisiais žirneliais, bazilikais ir parmezanu

 

  • 170 g japoniškų grikių miltų makaronų
  • 115 g šviežių arba šaldytų žirnelių
  • 25 g bazilikų
  • 50 g parmezano
  • Šaukštas sojų padažo
  • Šaukštas sezamų riešutų aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, raudonos paprikos dribsnių ir citrinų sulčių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Japoniškus grikių miltų makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakelio. Vandenyje, likusiame nuo makaronų, išvirti žirnelius. Makaronus nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu ir sumaišyti su sezamų aliejumi. Pasiruoškite puodą su vandeniu ir ledu ir padėkite jį šalia verdančio puodo. Žirnelius virkite minutę, nupilkite vandenį ir suberkite į puodą su vandeniu ir ledu. Kai žirneliai atvės, nusausinti ir sudėti prie makaronų. Įdėti sojų padažo, smulkintų bazilikų, tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, raudonos paprikos dribsnių ir išmaišyti. Apšlakstyti citrinų sultimis ir patiekti.

 

6 žmonėms

100 g apie 160 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

Spausdinti