Įprastai šaltos ispaniškos sriubos būna apetitą keliančios, raudonos spalvos. Geltonas gaspačas – tai dar vienas šios trintinės variantas. Šilta geltona spalva taip pat žadina apetitą, primena karštą Ispanijos saulę, prasidedančią vasarą ir malonią gaivą, kuri aplanko šešėlyje siurbčiojant šią sriubą – tirštą gėrimą…

 

sriubos

  • 500 g kukurūzų branduolių
  • Geltona paprika
  • 4 geltoni pomidorai
  • Pusė svogūno
  • Riekelė batono
  • 45 ml baltojo vyno acto
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Agurko, baziliko pagal skonį
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kukurūzus, supjaustytą papriką padalinti į dvi dalis. Vieną dalį padėti į šaldytuvą. Kitą dalį kukurūzų, paprikos sutrinti su supjaustytais pomidorais, duona, actu, aliejumi bei druska. Palikti šaldytuve bent porai valandų, kad atšaltų. Prieš valgant, trintą sriubą sumaišyti su likusiais kukurūzais bei paprika. Papuošti arba smulkintais agurkais bei bazilikų lapeliais.

 

100 g apie 136 kcal

Paruošimo laikas: 15 min

6 porcijos

Spausdinti