Išgirdę minint magišką pyragą tikriausiai iš karto pagalvotumėte apie desertą, kurį galima valgyti tik kokioje nors pasakų trobelėje ant vištos kojelės kartu su fėjomis, elfais ir kitomis mistinėmis būtybėmis. Šis daugiasluoksnis pyragas pastaruoju metu tapo tikra interneto sensacija. Magiškas pyragas gaminamas iš klasikinių ingredientų pyragams: miltų, cukraus, kiaušinių, sviesto ir pieno. Magiška yra ta, kad išėmus pyragą iš orkaitės ir jį prapjovus galima pamatyti tris skirtingus sluoksnius.

 

magiškas pyragas

Pyrago tešla yra labai mažo tankumo, todėl gali atsiskirti skirtingi sluoksniai, plakti kiaušinių baltymai padeda sukurti korėtą viršutinį sluoksnį gana neaukštoje 150 – 160° temperatūroje. Vidurinysis sluoksnis tampa švelnaus, plikyto kremo konsistencijos, o apatinis sluoksnis – pats tankiausias, šiek tiek drėgnas klasikinis pyrago pagrindas. Pagrindinė gudrybė – kepti žemoje temperatūroje ir per daug nemaišyti tešlos.

 

Interneto sensacija jau prieš pora metų tapęs pyragas liaupsinamas dėlto, kad jis pasigamina praktiškai savaime. Jam iškepti nereikia didelių pastangų ar būti patyrusiu konditeriu. Atvirkščiai – tokį pyragą gali iškepti kiekvienas!

 

Magiškas pyragas

 

  • 4 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 125 g sviesto
  • 90 g miltų
  • 0,5 ml pieno
  • Miltelinio cukraus puošti
  • Braškių arba kitų uogų puošti (nebūtinai)
  • Plaktos grietinėlės arba ledų (nebūtinai)

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 150 – 160° temperatūros. Kepimo formą ištepti sviestu. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Supilti vanilės ekstrakto, tirpintą sviestą ir išplakti, kol taps vientisa masė. Supilti miltus ir gerai išmaišyti. Maišant lėtai supilti pieną. Labai atsargiai medine mentele tešlą sumaišyti su baltymų putomis. Tešla turi gautis labai lengva, beveik kaip plakta grietinėlė. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių, kol viršus įgaus gražią, auksinę spalvą. Po 30 minučių patikrinti, ar pyragas iškepęs. Jeigu viršus yra įgavęs gražią, auksinę spalvą, bet vidus dar nevisiškai sutvirtėjęs, lengvai uždengti folija ir vėl pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 minučių, kol iškeps. Kai šiek tiek atvės, pyragą išimti iš formos ir pabarstyti milteliniu cukrumi. Galima patiekti su šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba ledais.

 

9 žmonėms

100 g apie 217 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti