• 250 g raudonųjų lęšių
  • Šaukštelis garstyčių sėklų
  • Šaukštelis kumino sėklų
  • Žiupsnelis aitriosios paprikos
  • Sauja kario lapų (nebūtinai)
  • 3 šaukštai džiovintų kokosų drožlių
  • Pusė šaukštelio ciberžolių
  • Pusė šaukštelio aštraus prieskonių mišinio
  • 400 g skardinė pomidorų savo sultyse
  • 500 g mėgstamų daržovių (morkų, cukinijų, moliūgų)
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Aliejaus

Gaminimas

Į vieną indą sudėti garstyčių sėklas, kuminą, aitriąją papriką, kario lapus, džiovintus kokosus. Užkaisti 500 ml vandens. Puode įkaitinti 4–5 šaukštus aliejaus, įpilti sumaišytus prieskonius ir maišant kaitinti kelias minutes, kol kokosų drožlės apskrus. Suberti lęšius. Maišant kepinti apie minutę ir užpilti verdančiu vandeniu. Įdėti ciberžoles, aštrius prieskonius ir druskos. Uždengti ir virti 10–15 min. Jei lęšiai beveik išvirę, sudėti pomidorus. Viską išmaišyti ir virti dar 5 min. Daržoves stambiai supjaustyti. Morkas prieš tai apvirti. Suberti į lęšius ir virti pamaišant, kol daržovės taps minkštos.



Spausdinti