Kiekvieną kartą, artėjant pietų metų, tikru galvos skausmu tampa esminis klausimas: ką gaminti valgyti, kad būtų skanu, sveika ir greita. Būtent toks ir yra šis indiškas avinžirnių troškinys su špinatais. Rekomenduojama išbandyti!

 

troskinys

  • 420 g konservuotų avinžirnių
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 950 g špinatų
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 480 g ryžių
  • 30 g sviesto
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 120 ml vandens
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 2 šaukšteliai kario
  • 1,5 šaukšto malto imbiero
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Ryžius išvirti taip, kaip nurodyta ant pakelio. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir 3 minutes maišant pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, imbierą, cukrų, karį ir pomidorų pastą. Sudėti avinžirnius, kubeliais supjaustytus pomidorus, citrinų sultis ir sviestą. Paskaninti druska ir pipirais. Troškinti ant mažos ugnies 10 – 12 minučių, kol avinžirniai suminkštės, bet nepervirs. Sudėti pjaustytus špinatus ir supilti vandenį. Pavirti dar 1 – 2 minutes. Patiekti su karštais ryžiais.

 

4 porcijų

100 g apie 134 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

Spausdinti