Grybai dažnai vadinami „mėsa iš miško“. Kaip ir mėsoje, taip ir grybuose yra labai daug baltymų. Grybavimo sezonas tik prasideda. Cukinijos jau taip pat nebetelpa lysvėse. Pats metas paskanauti vegetariškų patiekalų su šiais puikiais gamtos produktais!

 

  • Cukinija 
  • 100 g keptų grybų
  • 100 g kieto sūrio
  • 125 g jogurto arba grietinės
  • Krapų, petražolių ryšelis
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Cukiniją perpjauti pusiau, išskobti minkštimą.

 

Apkepintus grybus smulkiai supjaustyti. Sūrį sutarkuoti stambia tarka.

 

Supjaustyti žalumynus ir sumaišyti su grybais, cukinijos minkštimu ir mažesniąja dalimi sūrio. Šiek tiek žalumynų taip pat palikti papuošimui. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų.

 

Cukiniją užpildyti įdaru, ant viršaus užtepti natūralaus jogurto ar grietinės ir kepti orkaitėje 30 – 40 minučių.

 

Kai cukinija bus beveik iškepusi, pabarstyti viršų likusiu sūriu ir dar kepti 10 – 15 minučių, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus. Papuošti žalumynais.

 

100 g apie 107 kcal

Spausdinti