Tiršta ir soti grietinėlės sriuba ilgais ir šaltais žiemos vakarais – idealus pasirinkimas. Sriuba su kumpio gabalėliais – išskirtinis patiekalas, kuris gali atsirasti ant jūsų stalo. Gardinti galima įvairių rūšių sūriu: nuo parmezano iki lydyto varškės sūrelio.

 

  • 3 bulvės
  • Svogūnas
  • 20 g sviesto
  • 100 g sūrio (čederio, parmezano)
  • 400 ml grietinėlės
  • 500 ml sultinio
  • 5 griežinėliai kumpio
  • Šaukštas miltų
  • Svogūnų laiškų arba krapų puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, džiovintų bazilikų ir raudonėlių pagal skonį

Gaminimas

 

Bulves su lupenomis iškepti orkaitėje. Svieste apkepinti svogūnus su miltais. Kepintus svogūnus sudėti į sultinį, sumaišytą su grietinėle. Gerai išmaišyti.

 

Bulves nulupti, smulkiai supjaustyti arba sutrinti į košę. Sudėti į sultinį. Pagal skonį įdėti druskos ir prieskonių, tarkuoto sūrio. Sriubą galima, bet nebūtina, sutrinti smulkintuvu.

 

Kumpio griežinėlius pakepinti. Kai apskrus, išgriebti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Puošti šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais arba krapais ir kumpio gabalėliais.

 

100 g apie 102 kcal

Paruošimo laikas: 45

8 porcijos

Spausdinti