Viena nekaloringa, kita – soti ir riebi. Viena kvepia šviežiu peletrūnu, kita – rozmarinais ir rūkyta kiauliena. Viena skysta, kita tiršta. Viena turi gaivaus citrinų rūgštumo, kita – česnakų aštrumo. Viena labiau tinka šiltesnei dienai, kita šaltesnei. Graikiška vištienos ir trinta kukurūzų sriubos turi daug skirtumų, tačiau vienas dalykas yra bendras abejoms – tai puikus skonis!

 

Graikiška vištienos sriuba

 

sriuba

  • 1 l vištienos sultinio
  • 2 šaukštai ilgagrūdžių ryžių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Citrinų griežinėlių, krapų, peletrūno puošti
 

Gaminimas

 

Į verdantį vištienos sultinį įberti druskos, pipirų. Sudėti ryžius. Uždengti ir virti 10 – 15 minučių ant mažos ugnies, kol suminkštės. Kiaušinius, citrinų sultis išplakti su trupučiu sultinio. Tada supilti į sultinį. Virti ant mažos ugnies apie 3 – 4 minutes, kol sutirštės. Neužvirti! Išvirusią sriubą papuošti citrinų griežinėliais, krapais ir peletrūnu.

 

100 g apie 23 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

4 – 6 porcijos

 

Tiršta kukurūzų sriuba

 
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 100 g grietinėlės
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • 5 – 6 lašai Vusterio padažo
  • Šakelė čiobrelių, rozmarinų
  • Sviesto arba aliejaus kepti
  • Druskos ir maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kedrinių pinijų, rūkytos kiaulienos puošti
 

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus arba įdėti sviesto ir pakaitinti, kol ištirps. Pakepinti smulkintus kopūstus su čiobreliais, rozmarinais ir smulkintu česnaku. Tada supilti kukurūzus su skysčiu, kai jis išgaruos, supilti grietinėlę. Virti dar 2 – 3 minutes. Tada viską sutrinti elektriniu trintuvu ir perkošti per sietelį. Paskaninti druska, pipirais, Vusterio padažu. Papuošti kedrinėmis pinijomis ir keptos kiaulienos gabalėliais.

 

100 g apie 198 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

2 porcijos

Spausdinti