„Va taip prie profesionalaus šefo tai jau nedera kalbėti…“ – tokiais žodžiais mandagusis Merūnas Vitulskis sugėdino ne ką kitą, o žymųjį etiketo specialistą Giedrių Drukteinį. Didysis kritikas – toks titulas LNK laidoje „Lietuvos superšefas“ buvo suteiktas ne vieno televizinio projekto dalyvių vertintojui, kuris kone visada būna pats reikliausias ir išrankiausias komisijos narys.

 

Drukteinis 1

Šį šeštadienį šefo Liutauro Čepracko kvietimu G. Drukteinis vertins patiekalus žmonių, kovojančių dėl Lietuvos superšefo titulo. Visgi pabrėžtinai savo rafinuotą skonį ir visapusišką išprusimą demonstruojantis G. Drukteinis laidoje pateiks nemažą netikėtumą.

 

Vos L. Čepracko svečiai susėdo prie stalo, kalba kaip visuomet pakrypo apie kiekvieno jų valgymo įpročius. Visų nuostabai, G. Drukteinis prisipažino, kad ne tik nevertina, bet ir nesupranta  šiandieninių modernios kulinarijos tendencijų bei ilgisi šaltienos ir „barankų“.

 

„Žinote, kolegos, kiek man teko apsilankyti Michelin restoranuose (svarbiausią – tarptautinį Michelin įvertinimą – gavusiuose restoranuose – past.), tai aš supratau, kad esu gimęs truputėlį per anksti tokiems dalykams. Mano skonio receptoriai, matyt, yra labiau atrofavęsi ir atbukę, nei dabartinės kartos, nes man ten praktiškai niekas nepatiko“, – ramiu veidu dėstė G. Drukteinis.

 

„Nuoširdžiai sakau, nors ten buvo brangu, viskas aukščiausios klasės, bet daryk ką nori – valgai, o po to vis tiek norisi bėgti į greito maisto restoraną ir užsikimšti burgeriais“, – atvirai pridūrė G. Drukteinis, sukeldamas dar didesnį kolegų nustebimą bei L. Čepracko pastabą, kad būtent todėl skonį ir reikia lavinti. Kaip į tokius žodžius reaguos Lietuvos superšefais svajojantys tapti dalyviai, ir kokią jiems kritiką pateiks kandusis G. Drukteinis? Visi atsakymai – jau šį šeštadienį 17 val. per LNK.