• 500 g gervuogių
  • 200 g grietinės
  • 170 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 120 g cukraus
  • 100 g migdolų 
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Šaukštelis aliejaus
  • Žiupsnelis cinamono ir druskos

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Sviestą išsukti su cukrumi. Maišant po vieną įmušti kiaušinius. Migdolus sutrinti trintuvėje ir suberti į tešlą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir taip pat supilti į tešlą. Sudėti grietinę, žiupsnelį cinamono ir druskos ir gerai išmaišyti.

 

Formą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi. Dėti sluoksnį gervuogių, tada tešlos, vėl uogų ir ant viršaus likusią tešlą. Tešlą išlyginti ir įspausti dar kelias gervuoges papuošimui. Įkaitintoje orkaitėje pyragą kepti 35 – 40 minučių.

 

100 g apie 273 kcal

Spausdinti