Ne visų bakterijų reikia vengti. Gerosios bakterijos palaiko sveiką žarnyno mikroflorą ir kovoja su infekcijomis. Sveiką mitybą svarbu praturtinti gerųjų bakterijų (probiotiniais) produktais: jogurtu, kefyru, pasukomis, ožkų sūriu, raugintais kopūstais ir marinuotomis daržovėmis, sojų gėrimu, juoduoju šokoladu ir kt.

  • Gydo šlapimo takų infekcijas. Naujausių tyrimų duomenis probiotikai beveik tokie pat veiksmingi, gydant šlapimo takų infekcijas, kaip antibiotikai. Jie ne tik naikina ligas sukeliančias bakterijas, bet ir neturi jokio šalutinio poveikio kaip antibiotikai.
  • E Coli bakterijos per mėnesį tampa atsparios antiobitikams, todėl gydymais stipriais vaistais gali būti neefektyvus. Po gydymo probiotikais antibiotikai veiksmingesni.
  • Padeda išgydyti grybelinės infekcijas. Taigiama, kad 90 proc. moterų ginekologinių, grybelinių infekcijų galima išgydyti keturias savaites vartojant probiotikus Lactobacillus rhamnosus ir Lactobacillus reuteri.
  • Gydo streptokokines infekcijas (angina, skarlatina). Gerosios pieno bakterijos Lactobacillus rhamnosus veiksmingai mažina streptokoko bakterijų kiekį.
  • Spėjama, kad probiotikai gali slopinti AIDS ir ŽIV virusus.
  • Padeda gydyti vaikų egzemą.
  • Probiotikai padeda atstatyti pažeistą alkoholio kepenų mikroflorą.
  • Vartojant probiotikus sumažėja rizika susirgti diabetu. Jei sergama – sėkmingai gydytis.