Gaspačas – ispaniška šalta, trinta sriuba. Ši sriuba – ypač tinkamas patiekalas šiltomis pavasario ir vasaros dienomis. Paprastai ispaniška trintinė ruošiama su pomidorais ir kitomis daržovėmis ar vaisiais.

 

Ridikėlių gaspačas

 
  • 450 g pomidorų
  • 450 g ridikėlių
  • Agurkas
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Riekė batono
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • Šlakelis Vusterio padažo

Gaminimas

 

Sumaišyti supjaustytus pomidorus ir  ridikėlius (galima ir su lapais). Sudėti nuluptą bei kubeliais supjaustytą agurką. Įpilti aliejaus, įdėti batono riekę, porą smulkintų laiškinių svogūnų, citrinos sulčių, Vusterio padažo ir sutrinti trintuvu , kol masė bus vientisa.

 

100 g apie 64 kcal

 

Arbūzų gaspačas

 
  • 225 g pomidorų
  • 680 g arbūzo
  • 10 g mėtos (šviežių lapelių)
  • Agurkas
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 30 g fetos

Gaminimas

 

Sumaišyti supjaustytus pomidorus su arbūzo kubeliais, agurku, mėtų lapeliais ir aliejumi. Sutrinti trintuvu, kol masė bus vientisa. Įpilti citrinos sulčių ir ant viršaus užbarstyti fetos sūrio.

 

100 g apie 70 kcal

Spausdinti