Ko reikia, kad pirmadienis būtų geresnis? Galbūt gabalėlio saldaus uogų pudingo? Burnoje akimirksniu tirpstantis desertas paskatins laimės hormonų išsiskyrimą, todėl visą dieną nuo veido nenuslinks šypsena. Išbandykite!

 

pudingas

  • 200 g juodųjų serbentų
  • 300 g aviečių
  • 200 g mėlynių
  • 300 g gervuogių
  • 100 g braškių
  • 300 g cukraus
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 200 g batono

 

Gaminimas

 

Uogas nuplauti, užpilti šlakeliu vandens ir sumaišyti su cukrumi bei citrinos sultimis. Kaitinti nuolat maišant, kol užvirs. Tada nuimti nuo viryklės ir perkošti atidedant tik sirupą. Paruoštus pudingo indelius iškloti maistine plėvele. Iš batono išpjauti indelių dugno formą atitinkančius gabalėlius ir sudėti juos į indelius. Supilstyti uogų sirupą – jis turi įsigerti į batono riekeles Palikti per naktį stingti šaldytuve. Patiekiant pudingą išimti apverčiant. Galima papuošti šviežiomis uogomis.

 

100 g apie 240 kcal

6 žmonėms

Paruošimo laikas: apie 12 val.