Kai lauke šalta, norisi maisto, kuris sušildytų ir maloniai nuteiktų. Troškiniai – puikus pasirinkimas tokiomis dienomis. Rekomenduojama išbandyti 1 iš 3 receptų arba net juos visus!

 

troskiniai

Aštrus troškinys su pomidorais ir kiauliena

 

  • 600 g kiaulienos
  • 500 g bulvių
  • 4 pomidorai
  • 2 morkos
  • Svogūnas
  • 2 paprikos
  • 1 aitrioji paprika
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 lauro lapai
  • 200 ml vištienos sultinio arba vandens
  • Druskos, maltų muskatų pagal skonį
  • 4 – 5 šaukštai augalinio aliejaus

 

Gaminimas

 

Kiaulieną supjaustyti ir sudėti į keptuvę. Įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, paprikas, įberti muskatų ir druskos ir patroškinti 20 minučių. Morkas, bulves, aitriąsias paprikas ir pomidorus supjaustyti. Sudėti kepti pomidorus ir aitriąsias paprikas. Kai pomidorai pradės išskirti sultis, sudėti bulves, morkas, lauro lapus ir sultinis. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir troškinti, kol daržovės taps minkštos.

 

 

4 porcijų

100 g apie 117 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Jautienos troškinys su cukinijomis

 

  • 600 g jautienos
  • 2 cukinijos
  • 3 pomidorai
  • 1,5 kg bulvių
  • Svogūnas
  • Šaukštas sojų padažo
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį
  • Grietinės pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Mėsą supjaustyti, apšlakstyti sojų padažu, įdėti druskos (nebūtinai). Palikti marinuotis 20 min. Po to apkepinti iš abiejų pusių aliejuje ir virti apie 1 val. vandenyje. Nuskusti bulves, nuplauti, supjaustyti ir apkepinti atskirai nuo mėsos, po to sumaišyti su virta mėsa. Cukinijas nuplauti, jei reikia, nuskusti, supjaustyti, apkepinti ir sumaišyti su mėsa ir bulvėmis. Svogūną ir pomidorus supjaustyti ir sumaišyti su mėsa. Troškinti orkaitėje pora valandų. Paruoštą troškinį sumaišyti su smulkintais žalumynais ir grietine.

 

4 porcijų

100 g apie 179 kcal

Paruošimo laikas: apie 4 val.

 

Žuvies ir daržovių troškinys

 

 

  • 60 g miltų
  • 4 morkos
  • 3 svogūnai
  • 3 šaukštai pomidorų pastos
  • Žuvis (pagal savo nuožiūrą)
  • 5 šaukštai augalinio aliejaus
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Prieskonių mišinio žuviai pagal skonį

 

Gaminimas

 

Žuvį išvalyti, supjaustyti gabalėliais, apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje. Supjaustyti svogūnus ir pakepinti, kol taps permatomi, tada sudėti tarkuotas morkas, uždengti dangčiu ir troškinti, kol daržovės beveik suminkštės. Įdėti pomidorų pastos, gerai išmaišyti, įpilti šiek tiek vandens ir troškinti, kol skysčio sumažės dvigubai. Įdėti šiek tiek cukraus, druskos, prieskonių ir patroškinti dar 5 minutes. Į puodą dėti sluoksnį troškintų morkų ir svogūnų, tada sluoksnį apkeptos žuvies, po to – vėl daržoves. Kartoti, kol maisto produktų nebeliks (paskutinis sluoksnis turi būti daržovių). Įpilti šiek tiek vandens ir ant labai mažos ugnies viską troškinti dar valandą.

 

5 porcijų

100 g apie 114 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

Spausdinti