Paskutinį balandžio šeštadienį pakviesime žiūrėti paskutinę šio sezono „Gardu Gardu“ laidą.  Nors visos laidos metu nostalgijos pagauti vedėjai dažnai apie tai užsimins, tačiau nestokos humoro ir geros nuotaikos. Ali pašmaikštaus, kad viso sezono metu jie turėjo praturtinti žiūrovų žodyną ne tik puikiais receptais, bet ir Gian Lucos lietuvių kalbos naujadarais.

 

GG_20180404_010m (Small)

 

Šį kartą profesionalus kulinarijos šefas Gian Luca pagamins saldų pagrindinį patiekalą, kuris, anot Ali, labiausiai tiktų savaitgalio pusryčiams. Charizmatiškasis italas iškeps ryžių apkepą ir, kaip Lietuvoje įprasta, pagardins uogiene.

 

GG_20180404_012m (Small)

 

O profesionalus konditeris Ali pagamins juodojo šokolado desertą, kuris labai tinka vakarėliams, bei pagardins jį per porą minučių pagaminamais ledais iš šaldytų mangų.

 

GG_20180404_027m (Small)

 

Koks ingredientas Ali gyvenime yra svarbiausias po meilės? Daug linksmų paatviravimų gyvenimiškomis ir virtuvės temomis – šeštadienį 10.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

   
Ryžių apkepas

 

Reikės:

 
  • 200 g trumpagrūdžių ryžių
  • 700 ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 50 g kedrų riešutų
  • 80 g sviesto
  • 1 valg. š. miltų
  • 2 cinamono lazdelių
     

 

Išbrinkinti vandenyje razinas.

Pieną supilti į gilią keptuvę, sudėti cinamono lazdeles ir suberti pusę cukraus normos. Retkarčiais pamaišant užvirti pieną, suberti ryžius ir sumažinti kaitrą. Virti nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukelti nuo ugnies, išimti cinamono lazdeles ir įdėti sviestą. Gerai išmaišyti, kol sviestas visiškai ištirps.

 

Atskirame dubenyje išplakti kiašinius su likusia dalimu cukraus. Tada suberti kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valg. š. miltų. Viską gerai išmaišyti ir į gautą masę supilti ryžius. Permaišyti. Gautą masę supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

 

Skanaus!

 

 

 

 

Juodojo šokolado desertas taurėje

su mangų ir pasiflorų ledais

 

Desertui reikės:

 
  • 300 g juodojo šokolado
  • 300 g grietinėlės
  • 50 g stiprios kavos
  • Mėgstamų sausainių arba vaflių trupinių
   

Ledams reikės:

 
  • 400 g šaldytų mangų gabaliukų
  • 60 g pasiflorų tyrės
  • 200 g grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros
     

 

 

 

Užvirti grietinėlę ir užpilti ant šokolado, sumaišyto su stiprios kavos šlakeliu. Elektriniu trintuvu išmaišyti iki vientisos masės. Gautą masę išpilstyti į desertines taures. Paviršių apibarstyti turimų sausainių trupiniais ir padėti į šaldytuvą 2–3 valandoms.

 

Šaldytų mangų gabaliukus suberti į elektrinį smulkintuvą, įberti cukraus pudros ir susmulkinti iki smulkių trupinių. Tada supilti pasiflorų tyrę ir grietinėlę. Dar kartą gerai perplakti. Ledus patiekti kartu su juodojo šokolado desertu.

 

Skanaus!