Žalia paprika gydo uždegimą. Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad flavonoidas luteolinas, kurio yra žaliose paprikose, gydo organizmo uždegiminius procesus.

 

Šį cheminį junginį nuodugniai ištyręs molekulinės biologijos mokslų daktaras D. Hvangas teigia, kad luteolinas slopina specifinius biocheminius signalus, sukeliančius negalavimus. To paties bioflavonoido gausiai randama ramunėlių arbatoje, čiobreliuose bei salieruose.

 

Be to, žalios paprikos padeda atgauti prarastas jėgas, tonizuoja. Jų rekomenduojama valgyti pacientams, sergantiems kraujo ligomis, mažakraujyste, kraujuojant dantenoms, esant trapioms kraujagyslėms. Saldžiųjų paprikų patiekalai skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, todėl gerina apetitą ir virškinimą.

 

Natūraliojoje gamtos vaistinėlėje žalioji paprika nepakeičiama kaip profilaktinė ir pagalbinė priemonė, gydant kraujotakos ir uždegimines ligas. Reguliariai vartojant paprikas pagerėja odos ir plaukų būklė, apetitas, kraujo kokybė (skystina kraują).