Kepant picą svarbiausia yra tešla arba picos pagrindas. Tradicinė pica gaminama iš labai plonai iškočiotos tešlos. Tačiau namie galima išbandyti pačias įvairiausias picų rūšis! Naminė pica gali tapti skaniu ir greitai paruošiamu užkandžiu.

 

pica

Pica per minutę keptuvėje

 

  • 9 šaukštai miltų
  • 4 šaukštai grietinės arba kefyro
  • 2 kiaušiniai
  • 0,25 šaukštelio sodos
  • 0,25 šaukštelio acto
  • Sūrio
  • Produktų įdarui pagal skonį

 

Gaminimas

 

Iš kefyro, miltų ir kiaušinių išminkyti tešlą, įdėti sodos, išmaišyti. Supilti tešlą į riebalais pateptą keptuvę. Supjaustyti ingredientus įdarui ir sudėti ant tešlos, pabarstyti tarkuoti sūriu. Kepti uždengtoje keptuvėje 15 min.

 

2 porcijų

100 g apie 309 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Pica iš mielinės tešlos

 

  • 300 ml pieno
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 2 šaukštai grietinės
  • 7 g sausų, greitai veikiančių mielių
  • 275 g miltų
  • Šaukštelis druskos
  • Sūrio pagal skonį
  • Produktų įdarui pagal skonį

 

Gaminimas

 

Mieles su druska išmaišyti šiltame piene ir palikti 15 min. šiltoje vietoje, įdėti šiek tiek miltų ir išminkyti tešlą. Įdėti sviesto ir grietinės, išmaišyti ir dėti tiek miltų, kad išsiminkytų tiršta, pro pirštus netekanti tešla. Palikti tešlą 15 min. pastovėti, tada supjaustyti, iškočioti, sudėti į riebalais išteptą kepimo indą, užpilti kečupo, sudėti mėgstamus produktus įdarui, užberti tarkuoto sūrio. Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių arba, kol bus iškepusi.

 

4 porcijų

100 g apie 225 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

 

Itališka pica

 

  • 275 g miltų
  • 240 ml šilto vandens
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sausų, greitai veikiančių mielių
  • Šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 250 g supjaustytų pomidorų
  • 150 g mocarelos
  • 2 skiltelės česnako
  • 25 g bazilikų
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis raudonėlių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Miltuose padaryti duobutę ir į ją įpilti aliejaus, druskos ir mielių. Palengva supilti vandenį, išmaišyti ir išminkyti tešlą, kol taps elastinga. Uždengti ir palikti 20 min. Tuo metu supjaustyti česnaką ir pakepinti aliejuje, sudėti pomidorus, druską, pipirus ir raudonėlius, ir patroškinti ant mažos ugnies 15 min. Tešlą padalyti į dvi dalis. Iškočioti 0,5 cm storio lakštus. Aptepti pomidorų padažu, uždėti sūrio ir bazilikų ant viršaus. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220°, 10 min. prieš visiškai išsilydant sūriui.

 

4 porcijų

100 g apie 276 cal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti