Gruodžio 15-ąją pasaulis mini tarptautinę arbatos dieną. Tonizuojantis, gaivinantis gėrimas padeda numalšinti troškulį, susikaupti, gerina smegenų veiklą, mažina mieguistumą ir t. t. Prie arbatos puodelio smagu dalytis istorijomis su draugais, leisti jaukius žiemos vakarus arba sušilti grįžus namo.

 

Arbata „Londono rūkas“

 

arbata

  • 1 – 2 „Earl Grey“ arbatos pakeliai
  • 240 ml vandens
  • 240 ml pieno
  • 1 – 2 šaukšteliai cukraus
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • Levandų ekstrakto pagal skonį

 

Gaminimas

 

Užpilti arbatą su pora lašų levandų ekstrakto karštu vandeniu ir palaukti, kol pritrauks. Išimti arbatos pakelius ir užpilti virintu ir iki putų išplaktu pienu. Sumaišyti su cukrumi bei pagardinti vanile. Patiekti šiltą.

 

2 porcijų

100 ml apie 49 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Žaliosios japoniškos arbatos mačia kokteilis

 

 

  • 160 ml šalto pieno
  • 240 ml vandens
  • 50 g 20 % grietinėlės
  • Šaukštas karšto vandens
  • 1 – 3 šaukšteliai mačia miltelių
  • 2 šaukšteliai sutirštinto pieno
  • 2 šaukšteliai aviečių uogienės
  • 2 – 3 lašai mėtų ekstrakto
  • Tarkuoto pieniško šokolado puošti

 

Gaminimas

 

Arbatą užpilti verdančiu vandeniu ir gerai išmaišyti. Elektriniu plaktuvu suplakti pieną, grietinėlę, sutirštintą pieną, supilti mačia arbatą ir mėtų ekstraktą. Plakti, kol kokteilis taps tirštas ir glotnus. Į stiklinių apačią įdėti po šaukštą aviečių uogienės. Užpilti arbatos kokteiliu ir viršų pabarstyti tarkuotu šokoladu.

 

2 porcijų

100 ml apie 46 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Šaltalankių arbata

 

  • 100 g šaltalankių
  • 2 šaukštai tarkuoto imbiero
  • 20 g medaus
  • 2 g cinamono
  • 500 ml verdančio vandens
  • 2 anyžių žvaigždutės

 

Gaminimas

 

Šaltalankių uogas sugrūsti, sumaišyti su tarkuotu imbieru. Įdėti anyžių ir cinamono. Užpilti verdančiu vandeniu. Palikti pritraukti 5 – 7 minutes. Paskaninti medumi. Prieš patiekiant nukošti per sietelį.

 

6 porcijų

100 ml apie 28 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

Spausdinti