Ar kada pagalvojote, kad daržoves galite valgyti kaip desertą? Profesionalūs virtuvės šefai nevengia eksperimentuoti ir sukuria burnoje tirpstančius desertus iš įvairių daržovių. Pastaruoju metu pasaulyje geriausi virtuvės meistrai ir restoranai konkuruoja, kurie patieks skanesnius, neįprasto skonio desertus, pavyzdžiui, iš artišokų, baklažanų, pomidorų, pastarnokų, burokėlių, kukurūzų ar krapų.

 

Iš baklažano ir burokėlių gaminami desertai su šokoladu, sūrio pyragas gardinamas žiediniais kopūstais ir avietėmis. Šokolado ir avokadų derinys dažnai naudojamas pudinguose. Iš saldžiųjų bulvių kepami cinamonu apibarstyti keksiukai. O juodųjų pupų dedama į desertinį pyragą.

   

Burokėlių pyragas

 
  • 1 ¾ puodelio miltų
  •  75 ml  kakavos miltelių
  • 1 ½ šaukšto maistinės sodos
  • ½ šaukšto druskos
  • 250 ml kambario temperatūros sviesto
  • ¾ puodelio balto cukraus
  • ¾ puodelio rudo cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • ¾ puodelio burokėlių tyrės
  • Šaukštas vanilės
  • ¾ puodelio pasukų

Gaminimas

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir ištepkite kepimo indą sviestu, ir pabarstykite miltais.

 

Dubenyje sumaišykite visas sausas sudedamąsias dalis.

 

Kitame dubenyje elektriniu maišikliu iki purios masės išplakite sviestą ir cukrų. Plakdami į masę įmuškite kiaušinius. Sudėkite burokėlius ir vanilę.

 

Sumažinkite elektrinio maišiklio greitį ir pakaitomis dėkite sausas sudedamąsias dalis ir pilkite pasukas. Pradėkite ir baikite sausa sudedamąja dalimi.

 

Sukrėskite tešlą į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 30 minučių.

 

Palikite pyragą atvėsti. Valgykite su šokoladu ar ledais.

Spausdinti