Norisi kažko gaivaus ir su vaisiais arba uogomis? Pabandykite šiuos receptus! Valgysite ir pirštelius apsilaižysite!

 

vaisiai

Įvairių vaisių salotos su riešutais ir sirupu

 

  • 2 kriaušės
  • Obuolys
  • 2 kiviai
  • 2 mandarinai
  • 60 g graikinių riešutai
  • 100 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Mėtų lapelių puošti

 

Gaminimas

 

Cukrų užpilti vandeniu ir įpilti citrinų sulčių ir virti ant mažos ugnies, kol taps norimo tirštumo. Po to palikti sirupą atvėsti. Supjaustyti obuolį, kriaušes, kivius griežinėliais, mandarinus nulupti ir padalyti skiltelėmis. Sumaišyti su kapotais riešutais ir sirupu. Papuošti mėtų lapeliais.

 

2 porcijos

100 g apie 125 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Tortilijos su migdolais, uogomis ir bananais

 

  • Bananas
  • 150 g aviečių
  • 200 g šilauogių
  • 15 g skrudintų migdolų dribsnių
  • 4 tortilijų paplotėlių
  • 2 šaukštai migdolų arba žemės riešutų sviesto
  • 10 g juodojo šokolado
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 5 g mėtų lapelių
  • 20 g sviesto

 

Gaminimas

 

Sviestą išlydyti keptuvėje. Apkepti vieną tortilijos pusę apie 1 min., tada apversti, pabarstyti cinamonu ir pakepti dar 1 min. Tą patį padaryti su kitomis tortilijomis. Likusį cinamomą sumaišyti su riešutų sviestu ir aptepti tortilijas. Dėti uogų ir migdolų dribsnių, užberti tarkuoto šokolado ir papuošti mėtų lapeliais. Perlenkti per pusę ir patiekti.

 

4 porcijos

100 g apie 275 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su įvairiais vaisiais

 

  • 250 g sluoksniuotos šaldytos tešlos
  • 3 persikų arba nektarinų
  • 100 g šilauogių
  • 3 šaukštai cukraus
  • Šaukštas vandens
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Tešlą supjaustyti kvadratėliais ir įpjauti su peiliu maždaug 1 cm nuo krašto. Ant viršaus sudėti supjaustytus persikus arba nektarinų, užberti šilauogių ir palaikyti šaldytuve 20 min. (arba dėti šaldiklyje 10 min.). Kepti orkaitėje apie 15 min., kol tešla iškils ir įgaus gražų, auksinį atspalvį. Cukrų pakaitinti su vandeniu ir vanile, kol taps sirupas. Aptepti šiuo sirupu pyragą ir palaukti, kol šiek tiek atvės.

 

4 porcijos

100 g apie 395 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti