Vasarą karštos kavos puodelį galima pakeisti taip pat suteikiančiu energijos, bet labiau gaivinančiu šaltos kavos gėrimu. Jį galima paruošti su įvairiais priedais. Šaltai kavai ruošti naudojamos tiek tikros kavos pupelės, tiek tirpi kava. Tokią kavą virti nėra būtina: galima palikti pritraukti saulėje, o paskui atšaldyti.

 

Saulėje brandinta šalta kava

  • 5 šaukšteliai kavos
  • 2 – 3 švieži mėtų lapeliai
  • 1 l šalto vandens

Gaminimas

 

Į užsukamą stiklainį įdėti popierinį kavos filtrą ir sudėti maltą kavą ir sutrintus šviežius mėtų lapelius. Filtrą užrišti su virvele ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti tiesioginės saulės spinduliuose 1 ar 2 valandoms.

 

1 porcija apie 5 kcal

 

Ledinis kavos kokteilis

 
  • 350 ml stiprios kavos
  • 120 ml lieso pieno
  • 2 šaukštai cukraus
  • 350 ml ledo
  • Plaktos grietinėlės (pasirinktinai)
  • Šokolado padažo (pasirinktinai)

Gaminimas

 

Kokteilių plaktuve išplakti kavą, pieną, cukrų ir ledą. Supilti į stiklines, papuošti plakta grietinėle ir šokolado padažu.

 

1 porcija apie 75 kalorijos

 

Tirpi, šalta kava su braškėmis

 
  • Šaukštelis tirpios kavos
  • 240 ml lieso pieno
  • 30 g šokolado
  • Šokoladinių ledų (pasirinktinai)
  • Braškių (papuošimui)

Gaminimas

 

Kokteilių plaktuve išplakti tirpią kavą su pienu. Jeigu pageidaujama, galima įdėti ledų ir vėl gerai išplakti. Ant viršaus užbarstyti tarkuoto šokolado. Papuošti braške.

 

1 porcija apie 116 kalorijos

Spausdinti