Rugsėjį prie Viduržemio jūros prasideda figų sezonas. Egzotinius vaisius sveika valgyti tiek šviežius, tiek džiovintus. Be to, šie vaisiai – tikra vitaminų saugykla, todėl puikiai tinka įvairių ligų prevencijai ir organizmo stiprinimui.

  • Figos gali išgydyti peršalimo ligas bei kosulį. Sezoninį peršalimą gydo figų gėrimas: džiovintas figas šiek tiek apvirti piene. Palikti pritraukti 10 – 15 minučių. Imunitetą stiprinantį šiltą gėrimą gerti tris kartus per dieną.
  • Figų sirupas gerina apetitą ir virškinimo veiklą. Be to, jis naudingas smegenų veiklai, gerina atmintį, gydo odos ligas, reumatą ir akmenligę, mažina temperatūrą.
  • Šviežios figos malšina alkį ir troškulį. Du ar trys vaisiai – idealus užkandis vietoj įprastų sumuštinių su dešra.
  • Figose gausu geležies, todėl jas naudinga valgyti sergant mažakraujyste. Jose esančios medžiagos taip pat stiprina dantų emalį.
  • Manoma, kad figų ir migdolų derinys gali padėti numesti svorio. Tam tereikia sumalti 5 šviežias figas su 100 g migdolų riešutų iki vientisos masės.
  • Figos veikia kaip vidurius laisvinantys vaistai. Džiovintus vaisius užpilti verdančiu vandeniu ir vartoti keletą kartų per dieną.
  • Senovėje figų būdavo duodama sergantiems širdies aritmija ar astma. Gydytojai vaisius nurodydavo vartoti, esant tuščiam skrandžiui, prieš kiekvieną valgį.
  • Figos naudingos tiems, kurie dažnai piktnaudžiauja alkoholiu ir riebiu maistu. Jos valo kepenis ir normalizuoja jų veiklą. Figas galima naudoti kaip garnyrą prie kiaulienos, ėrienos, antienos ar žąsienos patiekalų.
  • Figose apstu beta karoteno, fosforo, natrio, kalio, magnio, B grupės ir C vitaminų, antioksidantų ir aminorūgščių. Figos stiprina imunitetą bei mažina cholesterolio lygį kraujyje.
  • Figos – natūralus antidepresantas. Jose esančios medžiagos gerina nuotaiką, padeda organizmui kovoti su stresu. Verta prisiminti šiuos violetinius vaisius, kai laukia sunki diena.
  • Figų minkštimas naudojamas kaip kaukė gerina odos ir plaukų būklę.