Kalakutiena – unikalus baltymų šaltinis, suteikiantis daugiau energijos nei bet kuri kita mėsa. Ši paukščių mėsa yra vienu metu ir labai nekaloringa, ir labai maistinga. Be to, ji puikiai dera su egzotiniais, citrusiniais vaisiais: citrinomis, granatais ir net mangais!

 

Granatų salotos su kalakutiena

 
  • 300 g kalakutienos krūtinėlės
  • Granatas
  • Agurkas
  • Svogūnas
  • 120 g graikinių riešutų
  • 30 – 45 ml balzaminio acto
  • 45 ml majonezo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Atskirti granato grūdelius. Vandenyje išvirusią kalakutieną suplėšyti ilgais, plonais pluoštais. Svogūną susmulkinti, užpilti stikline (250 ml) verdančio vandens, actu ir palikti marinuotis. Agurką smulkiai supjaustyti, riešutus sukapoti. Paskui visas sudėtines dalis sumaišyti. Salotas sumaišyti su majonezu, pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Salotų dubenį bent pusvalandžiui padėti į šaldytuvą, kad majonezas įsigertų į mėsą.

 

100 g apie 191 kcal

 

Kalakutiena mangų patale

 
  • 2 kalakutienos šlaunelės
  • 2 mangai
  • 2 – 3 cm imbiero šaknies
  • 30 g petražolių
  • 2 skiltelės česnako
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 45 g sauso, raudono vyno
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Česnaką ir imbierą nulupti ir sutarkuoti. Petražoles susmulkinti. Petražoles, česnaką, imbierą, prieskonius sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir raudonu vynu. Šiuo mišiniu ištrinti kalakutienos šlauneles. Palikti marinuotis valandą vėsioje vietoje.

 

Nulupti mangų vaisių odelę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Dalį mangų griežinėlių  sudėti ant folijos lakšto, uždėti kalakutienos šlaunelę ir ant viršaus – vėl mango griežinėlius. Tada suvynioti į foliją. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 40 minučių.

 

100 g apie 168 kcal

 

Citrinos sultyse marinuota kalakutienos krūtinėlė

 
  • 800 g kalakutienos krūtinėlė
  • 120 ml citrinos sulčių
  • 2 skilelės česnako
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • Šaukštas džiovintų raudonėlių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Česnaką nulupti ir susmulkinti. Citrinos sultis sumaišyti su aliejumi, česnaku, raudonėliais ir žiupsnelių pipirų.

 

Kalakutienos krūtinėlę nuplauti ir supjaustyti stambiais gabalėliais. Juos sudėti į citrinos sulčių marinatą, išmaišyti ir palikti 20 minučių (retkarčiais pamaišyti).

 

Kalakutienos gabalėlius sudėti ant riebalais pateptų grotelių. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 10 minučių. Apversti ir kepti dar 15 minučių.

 

100 g apie 118 kcal

Spausdinti