Įtemptas gyvenimo tempas, kai darbe praleidžiama didžioji dalis dienos, nepalieka laiko ir noro ilgai stovėti prie viryklės. Tokiomis dienomis praverčia pusfabrikačiai: kuriuos pakanka įmesti į verdantį vandenį arba į įkaitintą keptuvę ir palaukti 10 – 15 minučių. Dešreles galima valgyti ir vienas. Tačiau, žinoma, skaniau jas valgyti kartu su daržovėmis, kruopomis. Jų galima dėti į salotas arba paruošti užkandį, puikiai tiksintį net ant vaišių stalo.

 

desreles

Bandelės su dešrele

 
  • 5 dešrelės
  • 230 ml pieno
  • Kiaušinis
  • 570 g miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis druskos
  • 100 g sviesto
  • 7 g sausų mielių
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Į šiek tiek pašildytą pieną sudėti mieles ir truputį miltų. Uždengti servetėle ir padėti į šiltą vietą fermentuotis. Kai mielės iškils, sudėti likusius ingredientus, išminkyti tešlą ir vėl padėti į šiltą vietą. Kai tešla iškils, padidės tūris, išminkyti ir dar kartą pakartoti šildymo ir minkymo procesą. Po to atskirti mažą gabalėlį tešlos ir į jį suvynioti dešrelę. Galima supjaustyti, kad bandelės būtų mažesnės. Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių.

 

5 porcijų

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

 

Sriuba su dešrelėmis ir pankoliu

 
  • 1 l vištienos sultinio su mėsa
  • 150 g rūkytų dešrelių su sūriu
  • 150 g pankolio
  • 150 g šparaginių pupelių
  • 150 g žiedinių kopūstų
  • 2 skiltelės česnako
  • Svogūnas
  • 25 g krapų ir petražolių
  • Aliejaus kepti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Nulupti svogūną ir pankolį. Smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti svogūną 2 – 3 min., po to sudėti pankolius ir pakepinti dar porą minučių. Nulupti česnaką, smulkiai supjaustyti ir sudėti prie svogūnų su pankoliais. Sultinį užvirinti, sudėti šparagines pupeles ir žiedinius kopūstus ir virti ant vidutinės ugnies 10 – 15 minučių. Įdėti smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių. Į sriubą sudėti pakepintus svogūnus su pankoliais ir česnakais. Dešreles plonai supjaustyti, sudėti į sriubą ir pavirti dar 5 min. Išjungti ugnį ir palikti dar šiek tiek pastovėti. Galima patiekti su juoda duona.

 

4 porcijų

100 g apie 188 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Salotos su dešrelėmis ir kukurūzais

 
  • 4 dešrelės
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g konservuotų kukurūzų
  • Lauro lapas
  • 25 g petražolių
  • 0,5 šaukštelio universalių prieskonių
  • Majonezo pagal skonį
 

Gaminimas

 

Dešreles išvirti vandenyje su lauro lapu ir supjaustyti. Kietai išvirti kiaušinius. Po to nulupti ir supjaustyti. Nuplauti, nusausinti ir supjaustyti petražoles. Nuo kukurūzų nupilti skystį ir sumaišyti su kiaušiniais ir petražolėmis bei dešrelėmis. Įdėti prieskonių ir sumaišyti su majonezu.

 

4 porcijų

100 g apie 148 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti