Šeštadienio rytą pusryčiaukite su garsiu Lietuvos aktoriumi ir režisieriumi Evaldu Jaru. Paskutinė „Gardu Gardu“ TV pusryčių laida bus skirta niekur neskubantiems ir savo namus mylintiems žmonėms. Dėl nuolatinių gastrolių ir įtemptos dienotvarkės Evaldas tiesiogine prasme pasiilgsta savo namų, kuriuose gali ramiai slankioti, nieko negalvoti, skaityti ir svajoti.

 

GG_175

 

Aktorius paatviravo, kad jam patinka pažinti ir stebėti žmones: „Norėčiau būti nematomas ir nuošalyje stebėti tikrą ir nesuvaidintą žmonių gyvenimą.“ Prie šios minties Evaldą stumia profesinis smalsumas, nes tai suteiktų galimybę pasisemti minčių ir tobulėti. Tačiau labiausiai traukia noras gyventi ir dirbti su įdomiais bei gyvenimo kaukių nesugadintais žmonėmis.

 

GG_188

 

Kaip beskrajotų aktoriaus mintys apie žmonių santykius ir jų nepažintus pasaulius, ant žemės jį grąžina dukra: „Ji mano kritikė ir stebėtoja. Man ji svarbiausia gyvenime, nes tai mano gyvenimo tęstinumas!“

 

Šeimyninėje idilėje pagaminti „Gardu Gardu“ pusryčių užkandžiai ir desertai su Deivydu Praspaliausku, įdomūs svečiai ir visada intriguojančios smulkmenos. Štai ką gamino Evaldas Jaras?

 

GG_180 GG_190 GG_010

 
Tortilija

 

Paplotėliui reikės:

 
  • 120 g greito paruošimo sorgų košės
  • 120 g vandens
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos
     

Įdarui reikės:

  • Vytinto kumpio
  • Meliono
  • Pomidorų padažo
  • Žalumynų: špinatų lapelių, gražgarstės
  • Alyvuogių aliejaus

 

 

   

Į puodą supilti vandenį ir aliejų, įberti druskos, užvirti.

Į atskirą dubenį suberti greito paruošimo sorgų košę ir užplikyti ją verdančiu vandeniu. Išminkyti tešlą ir iškočioti ją norimo dydžio porcijomis tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų.

Iškočiotas tortilijas kepti sausoje keptuvėje apie 2 min. iš kiekvienos pusės.

   

Ant paruoštos tortilijos užtepti pomidorų padažo, uždėti pjaustytų meliono riekelių, vytinto kumpio, špinatų lapų.

Tortiliją susukti, patiekti lėkštėje, papuošti gražgarstės lapeliais bei apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

 

 

 

Karštas šokoladas su aviečių tyre

 
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g pieno
  • 120 g grietinėlės
  • 100 g pasterizuotos aviečių tyrės
  • 2 vnt. anyžiaus žvaigždučių
  • 10 vnt. pipirų grūdelių
  • Šviežių  arba liofilizuotų aviečių

 

 

   

Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir suberti prieskonius ir užvirti.

Šokoladą sudėti į atskirą indą ir per koštuvę ant jo supilti karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Palikti minutei pastovėti ir tada supilti aviečių tyrę.

Viską gerai išmaišyti elektriniu plakikliu. Karštą šokolado ir aviečių tyrės plakinį išpilstyti į desertines taureles, papuošti šviežiomis avietėmis.

 

 

Žieminis limonadas

 
  • 30 g pasterizuotos žaliųjų obuolių tyrės
  • 30 g pasterizuotos ličių tyrės
  • Gazuoto vandens
  • Apelsinų cukatų
  • Cinamono lazdelės

 

 

   

Į plakimo indą supilti obuolių ir ličių tyres bei gazuotą vandenį. Įmesti kelias cinamono lazdeles ir viską gerai išmaišyti.

Taurėse įdėti ledo, išpilstyti limonadą ir papuošti apelsino cukatom.