Vaisiai ir uogos šiuo metu turi daugiausiai naudingų medžiagų. Todėl netgi desertai gali praturtinti kasdienę mitybą svarbiausiais mikroelementais, kurių labai reikia ir augantiems mažyliams, ir suaugusiems.

 

Pagrindui:

 

desertinė pica

  • 50 g cukraus
  • 180 g miltų
  • 170 g sviesto

Įdarui:

  • 300 g šviežių vaisių ir uogų
  • 230 g tepamo grietinėlės sūrio
  • 20 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimas

 

Pagrindo ingredientus sumaišyti ir labai gerai išminkyti. Po to tešla iškloti paruošto kepimo indo dugną. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Išimti ir palikti kuriam laikui, kad atvėstų.

 

Vaisius ir uogas, jeigu reikia, susmulkinti. Sūrį sumaišyti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Išplakti iki vientisos masės. Ant atvėsusio picos pagrindo tepti sūrio masę ir išdėlio smulkintus vaisius, uogas.

 

100 g apie 220 kcal

4 žmonėms

Paruošimo laikas: apie 1 val.

Spausdinti