• Cukinija
  • 150 ml alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Saldžioji paprika
  • 6 vyšniniai pomidorai
  • 150 g mocarelos
  • 50 g baziliko
  • 3 skiltelės česnako
  • 100 g kedrinių pinijų
  • 50 g kieto sūrio
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Cukiniją supjaustyti plonais gabalėliais. 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišyti su citrinos sultimis, įberti druskos ir gerai išmaišyti. Cukiniją užpilti padažu ir palikti 15 – 20 minučių kambario temperatūroje.

 

Supjaustyti bazilikus, nuvalyti česnaką, sutarkuoti sūrį. Tada baziliką, česnaką, riešutus ir sūrį sutrinti elektriniame trintuve. Plakant, pamažu supilti likusį aliejų.

 

Papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti stambesniais gabalėliais. Pomidorus taip pat nuplauti ir perpjauti per pusę. Sudėti daržoves į salotas. Ant viršaus uždėti mocarelos rutuliukus ir papuošti pesto padažu.

 

100 g apie 245 kcal

Spausdinti