• 500 g cukinijų
  • 200 g ožkų sūrio
  • 160 g miltų
  • 10 g manų kruopų
  • 80 g sviesto
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 10 g mėtų (šviežių lapelių)
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Cukinijas nuplauti, nulupti ir stambiai sutarkuoti. Šakute sutrinti sūrį. Sudėti prie cukinijų. Suplėšyti mėtų lapelius ir sumaišyti su cukinijų mase. Suberti manų kruopas, įpilti šlakelį aliejaus ir įdėti druskos ir išmaišyti. Kepimo indą patepti aliejumi. Mišinį sukrėsti į kepimo indą, tolygiai paskirstyti šaukštu. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

 

Trupiniams: miltus, druską ir gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį. Tešlą trupiniams išminkyti rankomis. Paskui ją tolygiai paskirstyti ant apkepo viršaus. Kepti įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus.

 

100 g apie 220 kcal

Spausdinti