• 225 g biskvitinių sausainių
  • 50 g sviesto

Įdarui:

  • 3 citrinos
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 50 g cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai

Papuošimui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 100 g cukraus
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus

Gaminimas

Ant sutrupintų sausainių supilti lydytą sviestą ir išmaišyti. Masę sudėti į kepimo indą, išlyginti, suformuoti kraštus.

Į citrinų sultis suberti tarkuotas tų pačių citrinų žieveles, kukurūzų krakmolą ir išmaišyti. Užvirinti 450 ml vandens, supilti į citrinų sultis ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada supilti į puodą ir virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Įpilti cukrų, o kai truputį atvės – kiaušinių trynius. Įdarą sudėti ant biskvito. Išplakti kiaušinių baltymus, tada po truputį suberti 70 g cukraus ir dar plakti, kol baltymai sustandės. Suberti likusį cukrų ir vanilę. Plaktus baltymus sudėti ant citrinų įdaro. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 ºC temperatūros.



Spausdinti