3 įdomūs faktai apie šį egzotinių kraštų prieskonį. Cinamonas skatina insulino, kuris mažina cukraus kiekyje, gamybą. Cinamonas padeda įveikti peršalimą. Cinamonas pakelia nuotaiką ir tinka aistrai kurstyti. „Prie kavos“ rekomenduoja išbandyti 3 receptus su šiuo šildančiu, malonaus aromato prieskoniu! Tegul pasklinda cinamono kvapas visuose namuose…

 

Sūrio pyragas su obuoliais ir cinamonu

 

cinamoninis pyragas

  • 3 kiaušiniai
  • 70 g miltelinio cukraus
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai kakavos

Viduriniam sluoksniui:

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai cukraus
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį

Viršutiniam sluoksniui:

  • 3 – 4 obuoliai
  • 3 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis malto cinamono
 

Gaminimas

 

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Miltus sumaišyti su kakava. Pamažu maišant supilti į kiaušinių masę. Kepimo formą ištepti aliejumi. Supilti tešlą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, 13 – 15 minučių. Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Biskvitą ištraukti iš orkaitės. Supilti ir tolygiai paskirstyti varškės masę. Obuolius nuplauti, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti. Sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Dėti ant varškės sluoksnio. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 150 – 160°, apie 40 – 45 minučių.

 

6 – 8 porcijos

100 g apie 263 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

 

Viščiukas su cinamonu

 
  • Viščiukas
  • Garstyčių pagal skonį
  • Medaus pagal skonį
  • Malto cinamono pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Viščiuką nuplauti ir nusausinti su popieriniu rankšluosčiu. Medų, garstyčias, cinamoną, druską ir pipirus sumaišyti. Šiuo mišiniu ištrinti viščiuką iš išorės ir iš vidaus. Įdėti į kepimo rankovę arba suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, 30 – 40 minučių.

 

6 porcijos

100 g apie 148 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

 

Karštas šokoladas su cinamonu

 
  • 500 ml pieno
  • 50 – 100 g juodojo šokolado
  • Cukraus pagal skonį
  • 1 – 2 lazdelės cinamono
  • Amerikietiškų zefyrų puošti
 

Gaminimas

 

Pieną supilti į puodą, sudėti sulaužytą gabaliukais šokoladą ir cinamono lazdeles. Pakaitinti ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ištirps. Paskaninti cukrumi, pakaitinti dar kelias minutes ir išimti cinamono lazdeles. Supilti į puodelius, įdėti cinamono lazdelėmis. Galima įdėti pora amerikietiškų zefyrų.

 

2 porcijos

100 g apie 275 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti