Ar mėgstate raugintus kopūstus? Tai vienas iš naudingiausių maisto produktų ypač šaltuoju metų laiku. Jie padeda papildyti mitybą vitaminu C, kuris padeda išlikti stipriems ir sveikiems. Sveikiausia vartoti šviežius raugintus kopūstus, tačiau juos galima naudoti ir kaip priedą skaniems ir sotiems patiekalams.

 

Bulvių ir raugintų kopūstų kepsneliai

 

kopūstai

  • 1 kg bulvių
  • Kiaušinis
  • 3 šaukštai miltų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį
  • Aliejaus kepti

Įdarui:

  • 300 g raugintų kopūstų
  • Morka
  • Svogūnas
  • Pusė paprikos
  • 2 šauktai pomidorų pastos
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Nuskusti bulves ir išvirti pasūdytame vandenyje. Įdėti mėgstamų prieskonių ir sutrinti. Įdėti miltų, kiaušinį ir gerai išmaišyti. Pjaustymo lentelę pabarstyti miltais. Iš bulvių masės suformuoti rutuliukus. Juos šiek tiek paploti. Į vidurį dėti raugintų kopūstų įdaro (sumaišyti raugintus kopūstus su tarkuota morka, smulkiai supjaustyti svogūnu, paprika, pomidorų pasta bei prieskoniais) ir formuoti kepsnelius. Kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

 

6 porcijos

100 g apie 157 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min
Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

 

  • 600 g kalakutienos
  • 300 g raugintų kopūstų
  • 2 paprikos
  • Svogūnas
  • Rūgštus obuolys
  • Bulvė
  • Šaukštelis mairūnų
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 ml sultinio
  • 2 šaukštai grietinės
  • 40 g sviesto
  • Šaukštelis maltų paprikų
  • Petražolių puošti

 

Gaminimas

 

Obuolį ir svogūną nulupti. Iš obuolio išimti sėklas. Obuolį ir svogūną smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti svogūną. Supilti sultinį, įdėti mairūnų. Uždengti ir virinti ant mažos ugnies 20 minučių. Bulvę sutarkuoti. Sudėti kopūstus, grietinę. Paskaninti druska ir pipirais. Troškinti 15 minučių. Kalakutieną supjaustyti kubeliais. Paprikas taip pat. Keptuvėje išlydyti sviestą ir apkepti kalakutienos gabalėlius. Įdėti prieskonių, sudėti paprikas. Sudėti kopūstus ir dar patroškinti 5 minutes. Guliašą papuošti šviežiomis petražolėmis. Galima patiekti su virtomis bulvėmis.

 

4 porcijos

100 g apie 180 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

 

Organizmą valančios raugintų kopūstų salotos

 

  • 150 – 200 g raugintų kopūstų
  • Obuolys
  • Šaukštas marinuoto imbiero
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Raugintas agurkas (nebūtinai)
  • Šaukštas alyvuogių arba linų sėmenų aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Visus ingredientus sumaišyti su aliejumi. Paskaninti druska ir pipirais.

 

1 porcija

100 g apie 34 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min
 
Daugiau receptų ir įdomybių apie raugintus kopūstus galite paspaudę šias nuorodas:
 
Priežastys, kodėl reikėtų valgyti raugintų kopūstų
 
Kuo naudingi rauginti kopūstai (+ receptas)?
 
Rauginti kopūstai – vitamino C šaltinis
 
Su raugintais kopūstais ir žiema nebaisi!
 

Spausdinti