Porai – labai naudinga daržovė. Švelnesnio kvapo ir skonio nei česnakai ar svogūnai, porai gerina apetitą, virškinimą, valo organizmą. Neveltui jau senovės graikai porų vartodavo, apsinuodiję maistu. Juose gausu cinko, geležies bei kitų mikroelementų, todėl jie yra labai maistingi ir naudingi sveikatai.

 

  • 500 g bulvių
  • 2 porai
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g grietinės
  • 150 g sūrio
  • 60 g sviesto
  • 45 ml aliejaus
  • Druskos, maltų, kvapiųjų pipirų, muškato pagal skonį

Gaminimas

 

Nuskustas bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Virtas bulves sutrinti su sviestu ir puse plakto kiaušinio. Bulvių košę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo indą ir tolygiai paskirstyti, kad dengtų kepimo indo dugną ir kraštus. Bulvių košę aptepti likusiu kiaušinio plakiniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15 minučių.

 

Baltąją porų dalį supjaustyti plonais griežinėliais ir apkepti svieste. Du plaktus kiaušinius sumaišyti su grietine ir didžiąja dalimi sūrio. Pagal skonį įberti druskos ir prieskonių. Ant kepto bulvinio pado sudėti porus, užpilti grietinės, sūrio ir kiaušinių padažo bei pabarstyti likusiu sūriu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 30 – 40 minučių, kol sutirštės įdaras, bulvių padas įgaus auksinę spalvą.

 

100 g apie 209 kcal

Spausdinti