Mocarela – tai sūrio rūšis, tradiciškai gaminami Pietų Italijoje. Aukščiausios kokybės mocarela gaminama iš buivolių pieno, kuriame yra daugiau pieno riebalų negu karvių piene. Dažniausiai mocarelai gaminti naudojamas karvių pienas, kartais net liesas, pridedant grietinės (pieno riebalų). Be to, iš mocarelos išrūgų galima gaminti rikotos sūrį. Palyginus su pramoniniu būdu gaminama gana tvirtos tekstūros, šviežia mocarela yra minkšta ir drėgna. Skonis švelnus, subtilus ir pieniškas. Iš šviežios mocarelos paprastai formuojami rutuliukai, laikomi skystyje. Įsigijus mocarelos, laikyti skystyje šaldytuve ir suvartoti per kelias dienas.

 

mocarela

Brokoliai su mocarela

 
  • 500 g brokolinių kopūstų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 150 – 200 g mocarelos
  • Žalumynų pagal skonį
  • 2 skiltelės
  • Druskos, maltų, juodųjų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Brokolius nuplauti, suskaidyti žiedynais ir pavirti porą minučių pasūdytame vandenyje. Kiaušinius išplakti su pienu, paskaninti druska ir pipirais. Žalumynus (kuo įvairesnius, tuo geriau) nuplauti, česnaką smulkiai supjaustyti. Supjaustyti mocarelą riekelėmis. Brokolius sudėti į karščiui atsparų indą, aplieti kiaušinių mase, pabarstyti smulkintais žalumynais ir ant viršaus sudėti mocarelą. Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

 

4 – 6 porcijų

100 g apie 302 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti