• 2 men­kių filė (apie 300 g)
  • Svo­gū­nas
  • Po pusę žalios ir rau­do­nos paprikos
  • 3 pomi­do­rai
  • 4 šaukštai citri­nų sulčių
  • 400 ml kokosų pieno
  • 2 šaukšteliai sal­džiųjų papri­kų miltelių
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Aliejaus

 

Žuvį supjaus­tyti, pagardinti druska, pipi­rais, apšlakstyti 3 šaukštais citrinų sul­čių. Aliejuje pakepinti pjaus­tytus svo­gūną, papriką bei pomi­do­rus ir patroš­ki­nti apie 10 min. Tada pusę dar­žo­vių išimti. Liku­sias daržoves toly­giai paskirs­tyti, ant vir­šaus sudėti žuvies gabaliukus, ant jų – išimtas daržoves. Supi­lti kokosų pieną, suberti papri­kų mil­te­lius. Viską užvi­ri­nti, suma­ži­nti ugnį, uždengti ir palikti troškintis. Po 15 min. supilti likusias citri­nų sul­tis, pagardinti drus­ka. Val­gyti  su ryžiais arba balta duona.

Spausdinti