Švelnieji prancūziški lietiniai

 
  • 60 g vištienos filė
  • 60 g 35 proc. grietinėlės
  • 50 g pievagrybių
  • 30 g fermentinio sūrio                
  • 20 g baltojo stalo vyno
  • Žiupsnelis petražolių
  • Druskos, maltų, baltųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas 

 

Įdarui: įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus ir apkepinti kubeliais supjaustytą vištienos filė. Nuplautus ir nuvalytus pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Grybus pakepinti kartu su vištiena. Įberti druskos ir baltųjų pipirų. Supilti baltą vyną. Troškinti, kol visiškai išgaruos alkoholis. Supilti grietinėlę ir užvirinti. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti, sudėti į verdantį grietinėlės padažą su vištiena ir grybais ir dar šiek tiek patroškinti.

 

Įdarą sudėti į vėduokle sulankstytą ir pakaitintą orkaitėje lietinį.

 

1 porcija arba 2 lietiniai blynai.

   

Kreolų lietiniai

 
  • 40 g maltos kiaulienos ir jautienos
  • 40 g konservuotų raudonųjų pupelių               
  • 15 g porų
  • 40 g „Texicana Salsa“ padažo
  • Skiltelė česnako
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas                       

 

Įdarui: įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus ir apkepinti maltą mėsą. Sudėti susmulkintus porus, česnaką ir pupeles. Kai mėsa ir daržovės šiek tiek apkeps, supilti padažą ir dar šiek tiek pakepinti.

Įdarą sudėti į vėduokle sulankstytą ir pakaitintą orkaitėje lietinį.

 

1 porcija arba 2 lietiniai blynai.

 

Kvapieji lietiniai

 
  • 60 g varškės
  • 70 g (10 g įdarui, 60 g padažui) 35 proc. grietinėlės
  • 6 g vanilinio cukraus
  • 10 g kukurūzų miltų

Gaminimas
 

Įdaras: į varškę įdėti  truputį vanilinio cukraus, grietinėlės, viską sumaišyti.

Paruoštą įdarą sudėti ant lietinio ir jį suvynioti vamzdeliu. Įkaitintoje orkaitėje kepti, kol apskrus.

Padažas: grietinėlę paskaninti vaniliniu cukrumi, sudėti kukurūzų miltus, pakaitinti ir pilti šalia iškepto blynelio.

 

1 porcija arba 2 lietiniai blynai.

 

Šiaurės jūros blyneliai

 
  • 60 g grūdėtos varškės
  • 40 g rūkytos lašišos
  • 6 g raudonųjų ikrų
  • Žiupsnelis smulkintų petražolių
 

Gaminimas

 

Įdaras: į varškę įdėti smulkiai supjaustytą rūkytą lašišą, petražoles, išmaišyti.

Paruoštą įdarą sudėti ant lietinio ir jį suvynioti vamzdeliu. Įkaitintoje orkaitėje kepti, kol apskrus.

Ant apkeptų blynelių užberti ikrų.

 

1 porcija arba 2 lietiniai blynai.

 

 

Spausdinti