• 450 g baklažano
  • 4 rozmarino šakelės
  • 1 – 2 raudonieji svogūnai
  • 1 – 2 geltonos paprikos
  • 12 vyšninių pomidorų
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Česnako aliejui:

  • 2 skiltelės česnako
  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas

 

Ant iešmelių ir rozmarino šakelių suverti baklažano, svogūno ir paprikos gabalėlius, pomidorus. Vėrinuką užbaigti baklažano gabalėliu. Daržoves patepti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais.

 

Tuo tarpu česnaką sutrinti su druska ir sumaišyti su aliejumi.

 

Daržovių iešmelius sudėti ant įkaitintų grotelių ir kepti, kol gražiai apskrus. Paskui daržoves patepti česnakų aliejumi. Patiekti su pomidorų ir svogūnų salotomis, gabalėliu fetos sūrio, alyvuogėmis arba traškia bandele.

 

100 g apie 150 kcal

Spausdinti