• 2 baklažanai
  • 185 g „Jasmine“ ryžių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 500 g jautienos faršo
  • 800 g konservuotų pomidorų
  • Cukraus pagal skonį
  • Rozmarinų, čiobrelių, raudonėlių pagal skonį
  • 125 g tarkuotos mocarelos
  • 125 g tarkuoto parmezano

Gaminimas

Baklažanus pabarstyti druska, sudėti į kiaurasamtį ir palikti 30 minučių. Tada nuplauti ir sausai nušluostyti. Išvirti ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės.

 

Ant vidutinės ugnies keptuvėje pakaitinti alyvuogių aliejų. Sudėti svogūną ir česnaką, sumaišyti, kepti 2 minutes. Tada sudėti jautieną ir kepti 5 minutes, kol paruduos. Paskui sudėti pomidorus, cukrų ir prieskonius. Troškinti dar 5 minutes. Įberti druskos ir juodųjų pipirų. Nuimti nuo viryklės.

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo indą ištepti riebalais. Tuo pat metu aliejuje apkepinti baklažanų kubelius, kol gražiai pagels iš abiejų pusių.

 

Į kepimo indą sudėti trečdalį jautienos. Sudėti pusę baklažanų. Tada sluoksniais sudėti pusę ryžių ir sūrius. Toliau sluoksniuoti tokia pačia tvarka. Paskutinis sluoksnis turi būti jautienos. Indą uždengti ir orkaitėje kepti nuo 25 iki 30 minučių, kol pradės burbuliuoti. Patiekti su salotomis.

Spausdinti