Kol pavasaris dar neatėjo ir vietinių žalumynų bei daržovių derlius dar neprasidėjo, siūlome gaminti patiekalus, kurie suteikia jėgų ir energijos. Pasitikite pavasarį sveikesni! Pusryčiams puikiai tinka įvairių grūdų košės, kurios nebūtinai turi būti saldžios… Vitaminais praturtintas avižų košės dubenėlis padeda sumažinti blogojo cholesterolio lygį kraujyje bei stiprina imunitetą.

 

Avižinė košė su kiaušiniu

 
  • 45 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 2 šaukštai tarkuoto čedaro
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Kiaušinis
  • Žiupsnelis pjaustytų svogūnų laiškų
  • Šaukštas aliejaus

Gaminimas

 

Užvirinti 240 ml vandens. Sudėti avižų dribsnius, įberti druskos, išmaišyti ir ant lėtos ugnies virti apie 5 minutes. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Įmušti kiaušinį ir kepti, kol baltymas sutvirtės, o trynys bus skystokas, apie 3 minutes. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant avižinių dribsnių užberti stambiai tarkuoto sūrio, uždėti keptą kiaušinį ir papuošti smulkintais svogūnų laiškais.

Spausdinti