Saldi pagunda – avižinių dribsnių sausainiai su razinomis – ne tokia nuodėminga, nes juose yra daug geležies, būtinos normaliai kraujo gamybai, mažakraujystės profilaktikai.

  • 245 g avižų dribsnių 
  • 180 g razinų
  • 150 g miltų
  • 180 g sviesto
  • 150 g baltojo cukraus
  • 135 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 5 g vanilės
  • 5 g maistinės sodos
  • Druskos, cinamono pagal skonį

Gaminimas

 

Minkštą sviestą ištrinti su abiejų rūšių cukrumi iki vientisos konsistencijos. Kiaušinius išplakti iki putų ir sumaišyti su sviesto ir cukraus mišiniu. Maišant į tešlą suberti miltus, sodą, cinamoną bei druską. Paskui sumaišyti su avižų dribsniais ir razinomis. Suformuoti sausainius ir sudėti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 10 – 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

 

100 g apie 441 kcal

Spausdinti